Παχυσαρκία: Η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά σχετικά με τα παιδιά
Την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας επιχειρεί το υπουργείο Υγείας μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η χώρα μας έχει θλιβερή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία η αντιμετώπιση της οποίας επιχειρείται μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στην 86η ΔΕΘ.
Ο ΙΣΘ στην φετινή του συμμετοχή στη ΔΕΘ επέλεξε να αναδείξει παράλληλα με το θέμα των εμβολιασμών και τα θέματα της παιδικής παχυσαρκία και της δωρεάν ιστών και οργάνων, όχι μόνο μοιράζοντας υλικό, αλλά και μέσα από τη διοργάνωση συνεντεύξεων με ειδικούς που θα προβληθούν από το κανάλι του Συλλόγου στο YouTube, ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΘ , Νίκος Νίτσας.
- Διαβάστε επίσης: Εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να μειώσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τη ζάχαρη από τη διατροφή μας
Κάτω από καλύτερες συνθήκες
Ο κ. Πλεύρης, επισήμανε, ότι πέρσι είχε επισκεφτεί το περίπτερο του ΙΣΘ στη ΔΕΘ πρώτη φορά ως υπουργός Υγείας και ότι φέτος ήρθε ξανά κάτω από καλύτερες συνθήκες . Ανέφερε, ότι είχε χτες συνάντηση με τον ΙΣΘ κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα του clawback στους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον ιατρικό κόσμο που συνέβαλε στο να εμβολιαστεί το 80% των πολιτών και να φτάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σημείωσε, ακόμη, ότι η χώρα μας έχει τη θλιβερή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία την αντιμετώπιση της οποίας επιχειρεί το υπουργείο Υγείας μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.
«Να στηρίξουμε έργο»
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, απευθύνοντας χαιρετισμό είπε: «είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε έργο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για την υγεία, κατ’ αρχήν των Ελλήνων ασθενών, για την πρόληψη και την υγεία και επίσης για να μπορέσουμε να έχουμε όλοι καλές συνθήκες δουλειάς και να είμαστε ευχαριστημένοι».
Η υφυπουργός Υγείας (αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας) Ζωή Ράπτη, ανέφερε ότι κατά δυο χρόνια της πανδημίας ο πρωθυπουργός δημιούργησε χαρτοφυλάκιο για την ψυχική υγεία. «Εκείνο το οποίο είδαμε ήταν ότι η χώρα ,όπως και άλλες χώρες παγκοσμίως , είχε υποχρηματοδοτούμενο σύστημα ψυχικής υγείας και για αυτό το λόγο μετά από αξιολόγηση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας σχεδιάσαμε νέο πλαίσιο, ούτως ώστε να μπορούμε να δώσουμε καλύτερες υπηρεσίες.
Έτσι σήμερα με το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργούμε 106 νέες δομές και υπηρεσίες στη χώρα τόσο για την υποστήριξη των ενηλίκων, των παιδιών, της τρίτης ηλικίας, την άνοια, για τον αυτισμό αλλά και οικοτροφεία και ξενώνες και παράλληλα δομές για την απεξάρτηση. Όλα αυτά ζητήματα τα οποία αναδείχτηκαν μέσα από την πανδημία όπου εκεί καταλάβαμε ότι η ψυχική υγεία είναι το ίδιο σημαντική με τη σωματική», πρόσθεσε η κ. Ράπτη.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυνα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442