Τουρκία: Δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση της βουλευτή του HDP, Σεμρά Γκιουζέλ – Κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση
Αντιδράσεις υπάρχουν στην Τουρκία μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την Σεμρά Γκιουζέλ.
Δικαστήριο στην Τουρκία διέταξε την προφυλάκιση μιας βουλευτή του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) με κατηγορία που σχετίζεται με την τρομοκρατία, όπως δήλωσαν η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και ο δικηγόρος της, ενώ το κόμμα της χαρακτήρισε την προφυλάκιση ως παράνομη και ανήθικη.
Η Σεμρά Γκιουζέλ, είναι μέλος του HDP, ενώ η κοινοβουλευτική ασυλία της άρθηκε τον Μάρτιο, μετά από τη δημοσιοποίηση παλαιών φωτογραφιών της με έναν ένοπλο του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) από τουρκικά ΜΜΕ.
Γιατί κατηγορείται
Για την ίδια, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της συμμετοχής της σε τρομοκρατική οργάνωση.
Η Γκιουζέλ συνελήφθη την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δικαστήριο εξέδωσε χθες απόφαση για την προφυλάκισή της μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης της, σύμφωνα με την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και την εισαγγελική εντολή.
Δείτε βίντεο
Edirne’de yakalanan Semra Güzel emniyetteki sorgusunun ardından Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi pic.twitter.com/32Poo8Z4Ae
— Burak Doğan (@doganburak29) September 3, 2022
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία
- Αμερικανοί πολιτικοί ζητούν από Ισραήλ, ΗΠΑ να ερευνήσουν τον βομβαρδισμό εναντίον δημοσιογράφων στον Λίβανο


