Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική υδατοσφαίρισης των κορασίδων, στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ16, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Λάρισα.
Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πλήρωσε το κακό ξεκίνημα (4-0) απέναντι στην πολύ δυνατή Ουγγαρία και, παρότι πλησίασε κάποια στιγμή στο γκολ, ηττήθηκε με 10-6 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τα κορίτσια του Γιώργου Τσόκα.
Το ματς δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την ελληνική ομάδα, που έχασε δύο επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω και ένα πέναλτι στα πρώτα λεπτά. Η Ουγγαρία είχε από την πλευρά της λύσεις στην επίθεση και βρέθηκε να προηγείται 4-0 με δύο γκολ της Τίμπα, πριν η Καραμπέτσου… σπάσει το ρόδι για την εθνική στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου.
Βελτιώνοντας την άμυνά τους, οι παίκτριες του Γιώργου Τσόκα προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ροκάνισαν τη διαφορά και πλησίασαν στο γκολ (6-5) με πέναλτι της Καραμπέτσου, στα μισά του τρίτου οκταλέπτου.
Οι Μαγυάρες όμως απάντησαν με τέρματα της Τίμπα και της Ζόε Λεντβάι και δημιούργησαν ξανά διαφορά ασφαλείας (8-5), με την Καραμπέτσου να μειώνει στην εκπνοή της περιόδου με μία εκπληκτική λόμπα από το κέντρο σχεδόν της πισίνας.
Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Ουγγαρία μπήκε αποφασισμένη, έδειξε να έχει περισσότερες δυνάμεις και με γκολ της Τίμπα με πέναλτι και της Ζόε Λεντβάι ουσιαστικά «καθάρισε» τον τελικό (10-6), μετατρέποντας τα τελευταία έξι λεπτά τηε αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία.
Στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης, η Ισπανία επικράτησε εύκολα της Αυστραλίας με 11-5 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Αξιοσημείωτη είναι η επιτυχία της Ιαπωνίας, που κατέλαβε την πέμπτη θέση νικώντας 15-12 την Ιταλία (κι ενώ στη διάρκεια του τουρνουά νίκησε επίσης τις ΗΠΑ και την Ολλανδία, χώρες με πολύ μεγαλύτερη παράδοση στο πόλο).
LIVE: Παναθηναϊκός – Βόλος. Παρακολουθήστε live στις 21:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Βόλος για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1.
Ο ΠΑΟΚ «εγκλωβίστηκε» στο Περιστέρι από την πολύ καλή άμυνα του Ατρομητου, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 (17' Σταυρόπουλος, 90+5'πεν Φαν Βέερτ, σε παιχνίδι για την 14η αγωνιστική της Super League.
Έβγαλε ρεκόρ η νίκη της Σίτι επί της Κρίσταλ Πάλας για Γκουαρντιόλα και Χάαλαντ. Ο πρώτος έφτασε πιο γρήγορα στις 150 νίκες με τουλάχιστον 3 γκολ και ο δεύτερος έχει περισσότερα γκολ από τον Πορτογάλο