Βουλή: Καυγάς Τσίπρα – Γεραπετρίτη για τις υποκλοπές
Τι συνέβη και η... στροφή Τσίπρα
Ανέβηκαν οι ήδη υψηλοί τόνοι στη Βουλή μετά το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα κατά του Γιώργου Γεραπετρίτη, ότι λέει ψέματα στη Βουλή για μια μυστική και απόρρητη συνδρίαση.
Ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να αποδέχεται το αίτημα προκαλώντας αντιδράσεις στην πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, καθώς στο βήμα βάσει προγράμματος θα ανέβαινε ο Μιχάλης Κατρίνης.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να διαμαρτύρονται εντόνως για τα δύο λεπτά που ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε στον Γιώργο Γεραπετρίτη προκειμένου να απαντήσει, με τον κ. Τασούλα να υπεραμύνεται της επιλογής του, επιστρατεύοντας και το χιούμορ προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Μην μου στερείτε τη χαρά του πρωτοπόρου» έλεγε χαριτολογώντας σε όσους υποστήριζαν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει, γεγονός που βέβαια δεν ισχύει όπως απέδειξε με στοιχεία ο πρόεδρος της Βουλής αργότερα.
«κ. Τσίπρα ανακαλέστε»
Ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε τον Γ. Κατρούγκαλο να επιβεβαιώσει εάν όντως αναφέρθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αλλαγή πλεύσης από Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας στροφή σε σχέση με όσα είπε, απάντησε: «Αν γνωρίζατε είστε κι εσείς κι ο κ. Πιερρακάκης είστε συνένοχοι στο έγκλημα», διευκρινίζοντας ότι απηύθυνε ερώτημα.
«Απηύθυνα σειρά ερωτημάτων στον κ. Μητσοτάκη. Ένα από αυτά ήταν: Γνωρίζατε ή όχι ότι ο κ. Κοντολέων απαντούσε λέγοντας ψέματα στην Επιτροπή Θεσμών;
Ειδικότερα, παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει ο κ. Τσίπρας σημείωσε «Χρειάστηκε σωσίβιο ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί μόνος του. Γνωρίζατε ή όχι κ. Γεραπετρίτη; Γιατί δεν απαντήσατε; Μην μιλάτε για μηνύσεις. Εδώ μιλάμε πολιτικά. Το κρίσιμο ερώτημα που αφορά εσάς, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πιερρακάκη που συνοδεύσατε τον αποπεμφθέντα διοικητή της ΕΥΠ και είπε ψέμματα. Αν γνωρίζατε είστε συμμέτοχοι στο έγκλημα. Τις τελευταίες ημέρες έχει ντραπεί και η ντροπή. Το να μου κουνάτε το δάχτυλο εσείς και ο πρωθυπουργός, πάει πολύ».
Με τη δήλωση αυτή ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά πήρε πίσω όσα είπε για τον κ. Γεραπετρίτη αλλά και για τον κ. Πιερρακάκη, ότι δήθεν γνώριζαν και δεν το είπαν στην Επιτροπή. Μετά από όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή επικράτησε αναβρασμός καθώς από τα έδρανα της κυβέρνησης έλεγαν ότι ο κ. Τσίπρας «τα γύρισε» και γελούσαν με όσα ανέφερε.
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- DeathList 2026: Τζο Μπάιντεν, Τζούντι Ντεντς και Νόαμ Τσόμσκι στη μακάβρια λίστα των «μελλοθάνατων»
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442