Η Moderna κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές αίτημα κυκλοφορίας για εμβόλιο προσαρμοσμένο στην Όμικρον, το οποίο όμως έχει διαφορετική σύσταση από το εμβόλιο της εταιρείας που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βρετανία.
Το αίτημα που υποβλήθηκε στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αφορά εμβόλιο που καλύπτει το αρχικό στέλεχος του κοροναϊού μαζί με τα στελέχη BA.4 και BA.5 της Όμικρον.
Αυτά είναι τα στελέχη που είχε επιλέξει η FDA, δεδομένου ότι αυτές οι δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον επικρατούν αυτή τη στιγμή σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Διαφορετική σύσταση, η οποία στοχεύει στον αρχικό πανδημικό ιό και το στέλεχος BA.1 της Όμικρον, έχει το εμβόλιο της Moderna που εγκρίθηκε στη Βρετανία, την πρώτη χώρα που άναψε το πράσινο φως για εμβόλιο προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον.
Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ΜHRA διαβεβαίωσε πάντως πως, σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, το εμβόλιο της BA.1 προσφέρει «καλή ανοσιακή απόκριση» και έναντι των στελεχών BA.4 και BA.5.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα πρώτα προσαρμοσμένα εμβόλια αναμένεται να εγκριθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Σύμφωνα με το Reuters, ο οργανισμός έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτός σε υποψήφια εμβόλια για την BA.1, τα οποία φέρονται να προηγούνται στην κλινική ανάπτυξη.
Μια διαφορά είναι ότι το εμβόλιο της Pfizer προορίζεται για άτομα 12 ετών και άνω, την ηλικιακή ομάδα που συμμετέχει στις κλινικές δοκιμές της εταιρείας, ενώ το εμβόλιο της Moderna απευθύνεται μόνο για ενήλικες.
Και οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει την παραγωγή και διαβεβαιώνουν ότι θα είναι σε θέση να διανείμουν τις πρώτες παρτίδες τον Σεπτέμβριο.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας