Κρήτη: Συναγερμός για πυρκαγιά στο Βραχάσι Λασιθίου – Κοντά στο χωριό το μέτωπο
Συναγερμός έχει σημάνει για την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα Πέμπτη τη νύχτα στην περιοχή Βραχάσι Λασιθίου της Κρήτης, κοντά στο χωριό.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 02.00 σήμερα Πέμπτη για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Βραχάσι του Λασιθίου, στην Κρήτη (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης).
Ισχυρές δυνάμεις
Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έφτασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 38 πυροσβέστες, με 7 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με συνδρομή από υδροφόρες.
Στην #πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βραχάσι Λασιθίου επιχειρούν 35 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 28, 2022
Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και λίγα δέντρα κοντά στον οικισμό χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αυτή τη στιγμή πληροφορίες ότι κινδυνεύουν κατοικίες.
Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί επίσημα εντολή εκκένωσης ή ενεργοποίηση του 112.
Το ευτύχημα είναι ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι και καταβάλλονται προσπάθειες να ελεγχθεί το μέτωπο της φωτιάς.
- Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο – Στοιχεία ΔΥΠΑ (Πίνακες)
- «Δεν θα επιτρέψουμε στο AfD να καταστρέψει την Γερμανία» – Ο Μερτς δεσμεύεται να κρατήσει μακριά την ακροδεξιά
- Φάμελλος: Η ακρίβεια Μητσοτάκη λειτουργεί εις βάρος και των καταναλωτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
- Την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης για το έργο της Αφαλάτωσης στη Χρυσηίδα Κέρκυρας, ζητάει ο Περιφερειάρχης
- Φουρνιέ: «Να είμαστε η πιο σκληρή ομάδα, αυτή που το θέλει περισσότερο»
- Μεθυσμένος ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε πεζή στην Πατησίων
