Μπιλ Γκέιτς: Αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος που θα αποφέρει εκατομμύρια
Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, δίνει τη δική του συμβουλή στους νέους και τους προσανατολίζει σε ένα επάγγελμα… εκατομμυρίων
Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Για την ακρίβεια είναι ο 4ος πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία που ξεπερνάει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Μπιλ Γκέιτς, κάθε δευτερόλεπτο που αναπνέει, ακόμη και όταν κοιμάται, βάζει στην τσέπη του σχεδόν 5 χιλιάδες δολάρια. Ενώ στο φανταστικό σενάριο που θα Ξόδευε 1 εκατομμύριο δολάρια τη μέρα θα χρειαζόταν 400 χρόνια για να ξοδέψει όλη την περιουσία του.
Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, με τη διορατικότητα που τον χαρακτηρίζει (δεν βγάζεις τόσα χρήματα εάν δεν έχεις διορατικότητα αλλά και ένστικτό), αναφέρθηκε στο επάγγελμα του άμεσου μέλλοντος που μπορεί να κάνει πλούσιους πολλούς ανθρώπους.
Κλιματική αλλαγή
Το επάγγελμα αυτό έχει άμεση σχέση με την κλιματική αλλαγή. Μάλιστα ο Γκέιτς έχει πει πολλές φορές ότι το θέμα που πρέπει να απασχολεί πλέον την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή, γιατί αυτά που έρχονται με την καταστροφή του κλίματος, ούτε καν μπορούμε να τα διανοηθούμε.
Σύμφωνα με τον αμερικάνο μεγιστάνα, όσοι ασχοληθούν με την κλιματική αλλαγή μπορεί μέσα σε λίγο καιρό να έχουν κέρδη που θα ξεπεράσουν εκείνα της Tesla και της Microsoft.
Το επάγγελμα έχει άμεση σχέση με αυτό που λέμε «κλιματική τεχνολογία». Δηλαδή προϊόντα και υπηρεσίες που ναι μεν εξυπηρετούν τον άνθρωπο, χωρίς όμως να δολοφονούν το περιβάλλον.
Κάτι τέτοιο είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι καινοτομίες στις μπαταρίες, οι κινητήρες υδρογόνου και πολλά άλλα τα οποία με μια σωστή επένδυση από μια start up εταιρία μπορεί να την απογειώσουν.
Ο Μπιλ Γκέιτς μάλιστα μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο είπε πως σε μια νέα τέτοια επένδυση στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει ρίσκο. «Όμως στο τέλος της ημέρας θα υπάρξουν οκτώ Teslas, δέκα Teslas… Θα υπάρχουν εταιρείες τύπου Microsoft, Google, Amazon που θα βγουν από αυτόν τον χώρο και θα αποφέρουν τεράστια κέρδη. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι η Tesla για παράδειγμα να απογειώσει τη μετοχή της κατά 2.000%, τα πρώτα 16 χρόνια, δεν έφερνε κέρδη».
Και συνέχισε: «Η τεχνολογία του κλίματος δεν είναι ένας εύκολος τομέας. Είναι ένας επικίνδυνος τομέας αλλά όσοι αντέξουν μέχρι το τέλος δεν θα πιστεύουν τα κέρδη που θα έχουν αποκομίσει.»
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες