Πυρομετεωρολογική προειδοποίηση: Αυτές είναι οι περιοχές υψηλής επικινδυνότητας
Ποιες είναι οι περιοχές με υψηλή επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς εξαιτίας των τοπικά ενισχυμένων ανέμων
Δυσμενείς αναμένεται να διατηρηθούν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες την Παρασκευή, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr, σε μεγάλο τμήμα της νότιας και ανατολική Ελλάδας καθώς αναμένεται να διατηρηθούν οι ενισχυμένοι Β/ΒΑ άνεμοι σε εντάσεις που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.
Πολύ υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές σε Αττική, Κ. και Ν. Εύβοια, Κυκλάδες, Ν. και Αν. Κρήτη.
- Διαβάστε επίσης: Τεράστια φωτιά στην Ντάτσα – Καίγονται σπίτια – 30 εναέρια μέσα στις προσπάθειες κατάσβεσης
Στις παραπάνω γεωγραφικές ζώνες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε περιοχές όπου οι Β/ΒΑ άνεμοι θα «ευθυγραμμίζονται» με την τοπογραφία και τη δασική καύσιμη ύλη (π.χ., όταν ο άνεμος πνέει κάθετα στην πλαγιά ενός πυκνόφυτου ορεινού όγκου), μεγιστοποιώντας το δυναμικό εκδήλωσης ακραίας συμπεριφοράς φωτιάς.
Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι την Παρασκευή, υψηλή επικινδυνότητα εξαιτίας των τοπικά ενισχυμένων ανέμων αναμένεται σε Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Χίο, Λέσβο, Ικαρία, Κάσο και Κάρπαθο.
Τοπικά υψηλή επικινδυνότητα, τροφοδοτούμενη από υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλή ατμοσφαιρική υγρασία και σχετικά ενισχυμένους ανέμους αναμένεται σε τμήματα της Ροδόπης, του Έβρου, της Αν. Φθιώτιδας, της Αρκαδίας, της Σάμου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας.
Τέλος, τα προγνωστικά στοιχεία που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα υποδεικνύουν συνέχιση των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών και το Σαββατοκύριακο 16- 17.07.2022 στην ανατολική και νότια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, της Εύβοιας και τμημάτων της Πελοποννήσου και των νησιών του Αν. Αιγαίου.
Οι χάρτες επικινδυνότητας, οι οποίοι βασίζονται στο Καναδικό Σύστημα Πυρομετεωρολογικών Δεικτών κατάλληλα προσαρμοσμένο στο πυρικό περιβάλλον της Ελλάδας, είναι επίσης διαθέσιμοι καθημερινά μέσα από την αρχική σελίδα του meteo.gr.
- Ναύπακτος: Θρίλερ με τα δύο αδέρφια που βρέθηκαν νεκρά μετά από φωτιά – Οι πέντε διαθήκες και η άφαντη οικιακή βοηθός
- Ιράν: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε κυβερνητικό κτίριο – Τέταρτη ημέρα των κινητοποιήσεων
- «Ονειρικό σενάριο» για Ρόμα και Σαλάχ των 24 εκατ. τον χρόνο
- Κηδεία Μπριζίτ Μπαρντό – Ανεπιθύμητος ο Μακρόν, παρούσα η ακροδεξιά ηγέτιδα Λε Πεν
- Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Άντριου Γκάουντλοκ
- Σοκάρει καταγγελία 13χρονης – Βρέθηκε αναίσθητη μετά από χρήση κάνναβης – Ελέγχεται αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά

