10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου: Διήμερο προβολών στο Γκαίτε
Το Φεστιβάλ ξεκινά τη σειρά των καλοκαιρινών του δράσεων με ένα διήμερο πρόγραμμα προβολών, ως προέκταση της συνεργασίας του με το Goethe-Institut Athen,
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ταινίες μεγάλου μήκους με επίκεντρο την εξορία, την πολιτική και τη μετανάστευση, θεματικές που θα απασχολήσουν το φετινό εργαστήριο Περιφερειακή Όραση.
Το εργαστήριο διαμεσικών ερμηνευτικών στρατηγικών για οπτικοακουστικά αρχεία, Περιφερειακή όραση, θα συντονίζει ο Tamer El Said, συνιδρυτής της Cimatheque.
Διαβάστε επίσης: Φεστιβάλ Βράχων: Όλες οι εκδηλώσεις από 18 έως 28 Ιουλίου
Φέτος, το SIFF προσκαλεί επιλεγμένους συμμετέχοντες από την Ελλάδα, τον Λίβανο και την Αίγυπτο να δουλέψουν με αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό που θα τους χορηγηθεί από το Δίκτυο Αρχιπέλαγος, την Cairo Cimatheque, τον πολιτιστικό οργανισμό UMAM-Documentation & Research (UMAM-D&R) του Λιβάνου, και το NAIAS, ένα συμμετοχικό αρχείο με έδρα την Σύρο.
Το εργαστήριο Περιφερειακή όραση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.
Το πρόγραμμα
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, 21:00
Happy Day, Παντελής Βούλγαρης, Ελλάδα, 1976, 100′
Η ταινία πραγματεύεται τις εμπειρίες πολιτικών κρατουμένων που εξορίστηκαν σε ένα μικρό νησί του Αιγαίου κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο βρίσκεται η φιγούρα ενός κρατούμενου που αρνείται να υποταχθεί.
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, 21:00
Ο Έλληνας γείτονας / Katzelmacher, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Δυτ. Γερμανία, 1969, 88′
Μια ταινία γύρω από μια παρέα νεαρών ζευγαριών που βαριούνται και περνάνε τον χρόνο τους συζητώντας, πίνοντας, παίζοντας χαρτιά και χαζολογώντας. Ο Γιώργος, ένας εργάτης από την Ελλάδα (τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο Φασμπίντερ) γίνεται αντικείμενο περιέργειας για τις γυναίκες, ενώ εντείνει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους άντρες.
Πληροφορίες
Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών, Ομήρου 14-16
- Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού – Ταυτοποιήθηκε 39χρονος δράστης
- Ενώσεις Καταναλωτών: Ως 20% ευρώ ακριβότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 110-66: Εύκολη νίκη των «πράσινων» με εμφάνιση-ρεκόρ του Ρογκαβόπουλου
- Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η γραμμή των τρένων στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι – Λάρισα
- Δημογραφικό: Η πληθυσμιακή πυραμίδα Ελλήνων και αλλοδαπών – Γεννήσεις, θάνατοι και το κρίσιμο 7,1%
- Τέλος το κρυφτό: Τζίτζι Χαντίντ και Μπράντλεϊ Κούπερ στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη





