Την δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ σχολίασε η Μόνικα Λεβίνσκι σε άρθρο της στο Vanity Fair, επικρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες του διαδικτύου αντιδρούν στην δικαστική διαμάχη.

Συγκεκριμένα η Μόνικα Λεβίνσκι, η οποία τη δεκαετία του ’90 βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σεξουαλικού σκανδάλου με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, εξέφρασε την ανησυχία της για τις ευρύτερες επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό το «δικαστικό σόου διασήμων» και ο χειρισμός του από τα MME και τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο άρθρο της η Λεβίνσκι τονίζει πως είμαστε όλοι χαμένοι μέχρι να βγει η απόφαση των ενόρκων, ενώ αναφέρεται στις εξάρσεις μισογυνισμού που παρατηρούνται κατά της Άμπερ Χερντ.

Αναφερόμενη στο σπουδαίο μυθιστόρημα του Άντους Χάξλεϊ «Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος», η Λεβίνσκι γράφει ακόμη ότι «είμαστε εθισμένοι στο Soma, ένα ναρκωτικό που νομίζουμε ότι μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα αλλά στην πραγματικότητα μας ρίχνει σε λήθαργο… Και το δικαστικό πορνό πετυχαίνει ακριβώς αυτό».

Παραδεχόμενη ότι και η ίδια υπέκυψε με ενοχή στην περιέργειά της για τη δίκη που συζητά όλος ο κόσμος, παρακολουθώντας αποσπάσματα στα social media, επισημαίνει ότι η πλειοψηφία του κόσμου ενημερώνεται για την υπόθεση με viral αποσπασματικά βίντεο ή αναρτήσεις με υποκειμενικό σχολιασμό που «παραμορφώνουν» τα γεγονότα. Μεγάλο μέρος αυτών των viral αναρτήσεων δαιμονοποιούν π.χ. την Άμπερ Χερντ και ηρωοποιούν την δικηγόρο του Ντεπ, Καμίλ Βάσκεζ, όπως επισημαίνει ο Λεβίνσκι.

«Λέγατε να μην είχαμε καθόλου δράση κορίτσι με κορίτσι σε αυτή τη δίκη; Μα αυτό είναι στo άλμπουμ με τις καλύτερες επιτυχίες του μισογυνισμού!», γράφει στο άρθρο της η Λεβίνσκι.