
Γατάκια βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ ανακύκλωσης χαρτιού και σώθηκαν στο παρά πέντε
Κάποιος «άνθρωπος» πέταξε τα γατάκια μέσα στο κάδο ανακύκλωσης. Αυτά «μεταφέρθηκαν» στο κοντέινερ ανακύκλωσης χαρτιού και λίγο πριν το θλιβερό τέλος τους, είχαν την δύναμη να νιαουρίσουν. Εκεί ξεκίνησε η ιστορία της διάσωσης τους από τους πραγματικούς ανθρώπους.
Ο ασυνείδητος «άνθρωπος» πέταξε νεογέννητα γατάκια σε κάδο ανακύκλωσης. Πριν ολοκληρωθεί ένας θλιβερός επίλογος στη μικρή ζωή των νεογέννητων γατιών, το νιαούρισμα τους ακούστηκε έστω και αδύναμα στα αυτιά των εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, όπου δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια να τα βρούνε ανάμεσα σε δεκάδες χαρτιά και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.
Τα γατάκια έγιναν αντιληπτά από τα νιαουρίσματα κατά τη μεταφόρτωση του χαρτιού γεγονός που οδήγησε τους εργαζόμενους σε άμεση διακοπή των εργασιών, άδειασμα με τα χέρια και κοπιώδη αναζήτηση πέραν του ωραρίου τους μέχρι να εντοπίσουν και να διασώσουν τα γατάκια.
Η πράξη τους επιβραβεύτηκε από την Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα απέδειξαν με πράξεις πως όσο υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι υπάρχει και ελπίδα.

Οι τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) σε 6 εργαζόμενες και εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα. Ακολουθούν τα ονόματα των εργαζομένων: Γιώτα Γεωργοπούλου, Έφη Γκιόκα, Βασίλη Κόκλα, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Πέπη Τράκα, Ελευθερία Τσιολάκη.

- Κεφαλονιά: «Την βγάλαμε έξω για να πάρει αέρα» – «Θα έλεγαν ότι τη βρήκαν στο δρόμο» – Σοκάρουν οι καταθέσεις των συλληφθέντων
- Το «The White Lotus» μετακομίζει στις Κάννες
- Νετανιάχου: Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν εντολή να συνεχίσουν τα πλήγματα στον Λίβανο
- Οικογενειακές ιστορίες: Ο Λαζαρίδης με το πτυχίο κολλεγίου «παρέδωσε» τη θέση του στη σύζυγό του, «γαλάζιο παιδί» της Blue Skies
- Γιατί είμαστε όλοι τόσο κουρασμένοι; Τα σοκαριστικά στοιχεία για τη συλλογική μας αϋπνία
- LIVE: Άρσεναλ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας


