Κορυφαίος προπονητής στη Euroleague ο Γιώργος Μπαρτζώκας!
Ο 56χρονος οδήγησε τον Ολυμπιακό στη 2η θέση της regular season και στο Final Four του Βελιγραδίου, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα.
Ο Έλληνας προπονητής ξεχώρισε στη σχετική ψηφοφορία, παραλαμβάνοντας το βραβείο «Γκομέλκσι» στο Βελιγράδι από την γυναίκα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Νένα.
«Είναι μία συγκινητική στιγμή που πήρα το βραβείο από την σύζυγο του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Υπάρχουν εδώ πολλοί καλοί προπονητές και θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες και τον σύλλογο. Είναι μία τιμή για μένα», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας «ισοφάρισε» τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος έχει πάρει τον ατομικό τίτλο επίσης δύο φορές.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ισχυρής Ραντνίτσκι με 16-14, την πέταξε εκτός Champions League, ενώ οι Πειραιώτες προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον όμιλό τους στα προημιτελικά του Champions League.
Σαφώς ανώτερος ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον κακό Παναθηναϊκό στην Τούμπα και με δύο νίκες προκρίθηκε για 7η φορά τελευταία 10 χρόνια σε τελικό Κυπέλλου. Αντίπαλος του δικεφάλου στο Πανθεσσαλικό ο ΟΦΗ.
Ρεπόρτερ της Φενέρμπαχτσε υποστηρίζει πως η ομάδα του Σάρας είναι εκτός διεκδίκησης του Χέις-Ντέιβις, προσθέτοντας ότι Παναθηναϊκός και Χάποελ Τελ Αβίβ βελτίωσαν τις προσφορές τους προς τον Αμερικανό.