ΑΑΔΕ: Φόρους 790 εκατ. ευρώ άφησαν απλήρωτους τον Μάρτιο οι φορολογούμενοι
Με χρέη στην Εφορία εμφανίζονται 4.014.028 φορολογούμενοι
«Φέσια» 790 εκατ. ευρώ άφησαν τον Μάρτιο οι φορολογούμενοι ανεβάζοντας το σύνολο των απλήρωτων φόρων στο πρώτο τρίμηνο του έτους στα 3,326 δισ. ευρώ. Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιά και νέα) έχει φθάσει τα 112,852 δις. ευρώ και ο αριθμός των οφειλετών ανέρχεται σε 4.014.028 ΑΦΜ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:
Οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι τον Μάρτιο ανήλθαν σε 790 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 26% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 που είχαν φθάσει τα 626 εκατ. ευρώ.
Για το τρίμηνο, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 3,326 δις, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχε φτάσει τα 2,164 δις (αυξημένο κατά 53,7%).
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ η αύξηση αυτή ερμηνεύεται από την περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα του προηγούμενου έτους που οδήγησε σε μείωση της βεβαίωσης στις κύριες φορολογικές κατηγορίες (Εισόδημα, ΦΠΑ, ΦΜΥ), περιορισμό των εσόδων, αλλά και περιορισμό των απωλειών δηλαδή του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου, σε σχέση με το 2022 οπότε η οικονομική δραστηριότητα έχει επανέλθει σε κανονικά επίπεδα.
Σε επίπεδο τριμήνου, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν σε 3,472 δις, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχαν διαμορφωθεί σε 2,310 δις (αύξηση κατά 50,2%).
Σε ό,τι αφορά το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» για το μήνα αναφοράς (Μάρτιο), το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 832εκατ., ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 683 εκατ. (αύξηση κατά 22%).
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου






