
Τζόνσον: Ο κόσμος πρέπει να εντείνει τις οικονομικές πιέσεις στη Ρωσία
Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει ένας από πιο θερμούς υπέρμαχους των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία.
Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν σήμερα ότι ο κόσμος πρέπει να εντείνει τις οικονομικές πιέσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με κάθε δυνατό τρόπο, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη βιντεοδιάσκεψη της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, στην οποία μετείχε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
«Να κινηθεί γρηγορότερα»
Ο Τζόνσον είπε ότι ο κόσμος «πρέπει να κάνει περισσότερα και να κινηθεί γρηγορότερα» για να στηρίξει την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Τζόνσον είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται στρατιωτικό εξοπλισμό που «θα της επιτρέψει όχι μόνο να κρατήσει τις θέεις της αλλά και να ανακαταλάβει εδάφη».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι οι εταίροι της G7 πρέπει να εντείνουν τις διπλωματικές πιέσεις τους σε εκείνες τις χώρες που δεν ασκούν πιέσεις στην πολεμική μηχανή του Πούτιν. Συμφώνησε εξάλλου με τους ομολόγους του ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να στηριχθούν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία και για την ευρύτερη, παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρόδος: Νέες αποκαλύψεις για τον οδηγό της μοιραίας BMW – Του είχαν γίνει συστάσεις για υπερβολική ταχύτητα
- Παύλος Σιδηρόπουλος – Εν Κατακλείδι: Ο Πρίγκιπας του ελληνικού ροκ σε graphic novel
- Σατανική σύμπτωση ή μήπως όχι; Ο Γρηγόρης Δημητριάδης πρόκειται να συμμετέχει σε πάνελ συνεδρίου με πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ που «προωθούσε» το Predator
- Ολυμπιακός – Εθνικός 20-9: Οι Ερυθρόλευκες έκαναν εύκολα το 1-0
- Ιράν: Ομαδικοί γάμοι για ζευγάρια έτοιμα για «θυσία» σε καιρό πολέμου
- Η πρώτη συμμετοχή της Σομαλίας στην Μπιενάλε προκαλεί αντιδράσεις: Καταγγελίες για αποκλεισμό καλλιτεχνών


