Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Αυτά είναι τα τέσσερα τελευταία κομμάτια στο παζλ - Ήρθε η ώρα του Δασκαλάκη

Πάτρα: Αυτά είναι τα τέσσερα τελευταία κομμάτια στο παζλ – Ήρθε η ώρα του Δασκαλάκη

Ιατροδικαστές και επιστήμονες καταρρίπτουν όλα τα επιχειρήματα της Πισπιρίγκου - Η ώρα της αλήθειας για Μαλένα και Ίριδα

Πόσο απέχουμε από την αλήθεια στην υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά; Ήταν τελικά η Ρούλα Πισπιρίγκου που χορήγησε τη μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στην 9χρονη κόρη της με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό της Τζωρτζίνας; Έδρασε μόνη της ή την βοήθησαν κι’ άλλοι; Γιατί το έκανε αν το έκανε; Τι συνέβη με τα άλλα δύο παιδιά; Υπήρξαν όντως σοβαρές παραλείψεις από τις Αρχές στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας;

Τα τελευταία κομμάτια του παζλ

Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν δώσει ήδη εντολή, προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους, τις επόμενες ημέρες όλα τα κομμάτια που συνθέτουν, όπως φαίνεται να προκύπτει ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία.

Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες αναμένονται:

  • Η έρευνα για τους θανάτους των Μαλένα και Ίριδα
  • Η εκταφή της σπιτονοικοκυράς θα γίνει μέσα στην εβδομάδα
  • Ο πατέρας των τριών παιδιών θα κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση
  • Ο τεχνικός υπολογιστών που βοήθησε την Πισπιρίγκου να σβήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη της καταθέτει αύριο Τρίτη.

Μετά από αυτά θα γίνουν και οι όποιες νέες συλλήψεις.

Τι αναμένουμε από τα πορίσματα

Σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας και τη Ίριδας, και τι αναμένουμε από τους σχετικούς ελέγχους που θα διενεργηθούν, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στο MEGA είπε ότι: «mπορεί να γίνει τοξικολογική διερεύνηση πιο στοχευμένη, ώστε να διευκρινιστεί αν υπάρχουν κάποιες ουσίες που ενδεχομένως δεν ελέγχθηκαν στην πρώτη τοξικολογική. Το εργαστήριο είναι υποχρεωμένο να κρατάει αρχείο ιστών για πάνω από πέντε χρόνια».

«Για να αποδεχθώ μια ανθρωποκτονία στις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας, θα πρέπει να αποκλείσω όλα τα παθολογικά αίτια. Τότε θα προσανατολιστούμε στην ανθρωποκτονία», τόνισε ο ίδιος.

Σε ότι αφορά στο πόρισμα για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς των Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, δεν θα αργήσει δεδομένου, ότι όπως λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της Ευγενίας Κούτρα η εκταφή της σορού της γυναίκας θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

«Έχουν αποδοθεί με λανθασμένο τρόπο από το ζεύγος Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου τα αίτια θανάτου της Ευγενίας Κούτρα. Το ζευγάρι έλεγε ότι πέθανε από σκλήρυνση κατά πλάκας ενώ η γυναίκα ήταν παρατημένη και πέθανε από σήψη. Μέσα στη βδομάδα θα υπάρχουν νεότερα και για τις τραπεζικούς λογαριασμούς», κατέληξε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους συγγενείς της σπιτονοικοκυράς…» δήλωσε στο MEGA o δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Τι αναμένουμε από τις καταθέσεις

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο των καταθέσεων σε ότι έχει να κάνει με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των παιδιών έχει ήδη ολοκληρωθεί. Αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος που ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης αναμένεται να κληθεί από την ανακρίτρια για συμπληρωματική κατάθεση, στην οποία θα του ζητηθεί να δώσει κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με την νοσηλεία των παιδιών. Της Μαλένας και της Τζωρτζίνας.

Επίσης ο τεχνικός υπολογιστών που ξέρει πολύ καλά, σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά για το θέμα της Πάτρας, αναφορικά με τις αναζητήσεις της Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο αναμένεται να καταθέσει στην ανακρίτρια όλα όσα γνωρίζει αλλά και να βοηθήσει στην ανάκτηση του περιεχομένου το οποίο η Πισπιρίγκου του ζήτησε να διαγράψει. Αυτό θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη.

Να σημειωθεί ότι τα αρχικά του είναι Α.Τ. είναι Πατρινός, ενώ πολλές φορές πήγαινε ο ίδιος στο σπίτι του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου και άλλες φορές πήγαιναν εκείνοι στον επαγγελματικό του χώρο.

Τα λάθη και οι παραλείψεις

Μιλώντας για το θάνατο της Ίριδας, και τις παραλείψεις μετά την ειδοποίηση του ΕΚΑΒ, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εξήγησε μιλώντας στο MEGA ότι: «Σε αιφνίδιους θανάτους όταν φτάνει το ΕΚΑΒ και ο ασθενής είναι μικρός, και δεν επανέρχεται, η σορός μένει εκεί και καλείται γραφείο τελετών. Μιλάμε για ένα παιδάκι μερικών μηνών. Ο ζήλος των διασωστών ήταν να πάρουν το παιδί και να συνεχίσουν τις διαδικασίες ανάνηψης στο δρόμο προς το νοσοκομείο. Εκεί χάθηκε η ιδιότητα της αυτοψίας, το να κληθεί ένας ιατροδικαστής εκεί και να δει τη στάση του παιδιού. Αν είχε γίνει αυτό, θα είχαμε πολύ περισσότερα στοιχεία».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις φωτογραφίες που έχουν έρθει «στο φως» από τη νεκροτομή της Ίριδας, ο κ. Γαλεντέρης είπε ότι: «Τα στοιχεία από τις φωτογραφίες της Ίριδας φυσικά και έχουν σημασία. Πρέπει πρώτα να πιστοποιηθεί ότι οι φωτογραφίες αυτές αφορούν όντως στην νεκροτομή της Ίριδας. Τότε, φυσικά θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη δικογραφία γιατί περιέχουν αρκετά σημαντικά στοιχεία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη η οποία είπε για τον θάνατο της Ίριδας: «Έχουν γίνει αστοχίες ως προς την εκτέλεση των πρωτοκόλλων. Εάν κάτι δεν γίνει βάσει πρωτοκόλλου τότε πιθανώς να έχουμε αστοχίες. Στην Ίριδα, δεν πήγε ιατροδικαστής στο σπίτι μετά το θάνατο και έχουμε χάσει μία βασική πληροφορία, δηλαδή την ώρα θανάτου. Ο ιατροδικαστής πρέπει να πάει αφού κληθεί από την αστυνομία. Με βάση τη μέθοδο του αποκλεισμού, οδηγούμαστε σε ασφυκτικό θάνατο, καθώς δεν υπάρχει κάποια τοξική ουσία στα παιδιά ούτε υπήρχε παθολογικό πρόβλημα, ούτε γενετική παθολογία».

«Από τα ευρήματα που έχουμε υπάρχουν σοβαρές αστοχίες στα πρώτα πορίσματα» και γι’ αυτό θα φέρουν ανατροπές τα νέα πορίσματα, είπε και ο ιατροδικαστής Λέων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθεί…

Όλα αυτά είναι σε γνώση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία παρακολουθεί μέσω της τηλεόρασης αλλά και των δικηγόρων της όλες τις εξελίξεις μέσα από την φυλακή. Ειδικά τα πορίσματα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από τους ιατροδικαστές είναι εντελώς αντίθετα με όλα αυτά που ισχυρίζεται από την ημέρα που προφυλακίστηκε.

Η ίδια επιμένει για γονιδιακό πρόβλημα, ωστόσο οι ιατροδικαστές μιλούν για κινήσεις εντυπωσιασμού από την μητέρα, αφού οι ίδιοι έχουν αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Συνδικαλιστής Αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, εκτίμησε πάντως ότι η κατάσταση θα έχει τελειώσει μέχρι τέλος του μήνα και όσοι εμπλέκονται θα συλληφθούν άμεσα.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024