Γκολ… λύτρωσης, γκολ τίτλου! Σε ένα ματς που «έσπασαν» καρδιές, ο Λεάο έδωσε τη λύση στη Μίλαν, με την ομάδα του Στέφανο Πιόλι να επικρατεί (1-0) της Φιορεντίνα στο Σαν Σίρο.
Οι «ροσονέρι» βρέθηκαν στα… σχοινιά, με τον Λεάο να «χτυπάει» στο 82΄, δίνοντας το υπερπολύτιμο τρίποντο στη Μίλαν. Στο +5 από την Ίντερ με ματς περισσότερο οι «ροσονέρι», που έχουν ήδη ξεκινήσει τις… σκέψεις για στέψη.
Οι νερατζούρι έχουν επικίνδυνη έξοδο (19:00) στο Friuli κόντρα στην Ουντινέζε, με την ομάδα του Στέφανο Πιόλι να ευελπιστεί σε γκέλα.
Στο 7ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Ερναντές για οφσάιντ στον Μεσίας, ενώ στο 11’ ο Μενιάν είπε όχι σε σουτ του Ιγκόρ.
Στο 48ο λεπτό ο Ζιρού έστρωσε στον Λεάο, αλλά ο Μαρτίνεθ πρόλαβε σωτήρια και στο 52’ ο Τεράτσιανο κατέβασε… ρολά σε προσπάθεια του Γάλλου επιθετικού.
Τελικά, η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 82΄ και μετά την ευγενική… χορηγία του Τεράτσιανο. Ο τερματοφύλακας των «βιόλα» έκανε λάθος πάσα πάνω στον Λεάο, που με όμορφο πλασέ από τα όρια της περιοχής, έγραψε το 1-0.
Ετσι, η Μίλαν έφτασε στο μεγάλο τρίποντο και βρίσκεται αγκαλιά με το πρώτο της Scudetto μετά το 2011.
Μεγάλο «διπλό» για την Ίντερ, καθώς χάρη σε γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 65′ επικράτησε με σκορ 1-0 της Αταλάντα και επέστρεψε στην κορυφή της Serie A
Μπαράζ δημοσιευμάτων για τον Σέιμπεν Λι στην Τουρκία, με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να αναφέρουν ότι υπέγραψε ήδη στην Εφές και αποχωρεί από τον Ολυμπιακό.