Πόλεμος στην Ουκρανία: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο στην Μπούκα η Φον ντερ Λάιεν – Πήγε στους ομαδικούς τάφους αμάχων
Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 30-31 Μαϊου ανακοίνωσε ο Σαρλ Μισέλ
Στην πόλη Μπούκα, έκαναν την πρώτη στάση τους οι Ζοζέπ Μπορέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ουκρανία, με τη συνοδεία του πρωθυπουργού της χώρας, Ντένις Σμιχάλ.
Μπορέλ και φον ντερ Λάιεν αναμένεται να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κίεβο, αργότερα σήμερα, Παρασκευή.
Σε φωτογραφίες που κατέγραψαν διεθνή πρακτορεία, φαίνεται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μαζί με τον Ζοζέπ Μπορέλ στο σημείο της φρίκης, στην πόλη Μπούκα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, μπροστά από τα πτώματα των θυμάτων της ρωσικής επίθεσης, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε μαύρες σακούλες.
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Φον ντερ Λάιεν, έχει καταδικάσει έντονα την επίθεση στην Μπούκα μετά από επικοινωνία της με τον Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για «φρικτές δολοφονίες» που δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 30-31 Μαϊου ανακοίνωσε ο Σαρλ Μισέλ
Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στο Twitter ανακοίνωσε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 30-31 Μαϊου.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Όπως συζητήθηκε στις Βερσαλλίες και στη διάρκεια του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαΐου. Στην ατζέντα θα κυριαρχήσουν τα θέματα της άμυνας, της ενέργειας και η Ουκρανία».
- Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Άρη Betsson (82-76), «διπλό» στη Ρόδο για τη Μύκονο Betsson (97-83)
- ΚΚΕ: Να ανακληθεί η ποινή που επιβλήθηκε στον στρατιώτη Μάνο Παπαγεωργίου, επειδή στάθηκε στο πλάι των αγροτών
- Πούτιν: Αν η Ουκρανία δεν επιθυμεί ειρηνική επίλυση, η Ρωσία θα πετύχει τους στόχους της με τη βία
- Ουκρανία: Η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς κατηγορεί βουλευτές για δωροδοκίες – Έφοδοι σε κυβερνητικά γραφεία
- Τηλεκριτική μόνο για τους διαιτητές από τον Λανουά
- Όποιος ψάχνει, βρίσκει: Άνδρας «χάζευε» στο ίντερνετ – και ανακάλυψε ότι είναι εγγονός του Χίμλερ



