Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης
Μεταξύ άλλων συζήτησαν για την καλύτερη αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Odile Renaud-Basso.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι πληθωριστικές πιέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη που πηγάζουν από την επακόλουθη αναταραχή στην αγορά ενέργειας.
Διαβάστε επίσης Ανδρουλάκης: Ας μη χαθεί η ευκαιρία των 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης – Τι είπε για τις κυβερνητικές συνεργασίες
Συζητήθηκε επίσης η συνεισφορά της EBRD, μέσω των πόρων και της τεχνογνωσίας της, στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της εξωστρέφειας και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος. Εξετάστηκε ακόμα η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ειδικά όσον αφορά την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.
- Νίκη 6άδας το Περιστέρι Betsson στο Μαρούσι (84-61) – Επιβλητικός ο Προμηθέας στη Μύκονο (99-89)
- Πώς το TikTok έγινε συμφωνία δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ
- Ποιος άλλος; Γκολ ο Ελ Κααμπί και 0-1 ο Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο (vid)
- H Meta γονατίζει από το κόστος της ΑΙ, δρομολογεί σαρωτικές απολύσεις
- Θεσσαλονίκη: Τι λέει τώρα για το μαχαίρι ο 23χρονος δράστης – Αναζητούν τους φίλους του θύματος οι Αρχές
- H Doja Cat «φωνάζει» δικαίως γ@μώ τους παπαράτσι
- Ίντερ-Αταλάντα 1-1: Δεύτερη σερί απώλεια για τους πρωτοπόρους «νερατζούρι»
- «Νόμιμος στόχος η Ουκρανία», λέει Ιρανός αξιωματούχος – «Έχει εμπλακεί στον πόλεμο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442