Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Ας μη χαθεί η ευκαιρία των 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης - Τι είπε για τις κυβερνητικές συνεργασίες

Ανδρουλάκης: Ας μη χαθεί η ευκαιρία των 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης – Τι είπε για τις κυβερνητικές συνεργασίες

Στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επεσήμανε την ανάγκη να μην χαθεί η ευκαιρία που δημιουργούν για την προοπτική της Ελλάδας τα 72 δισεκατομμύρια ευρώ κοινοτικών πόρων με σαφή στόχευση στο κοινωνικό κράτος, την ενεργειακή ασφάλεια, την υγεία, την παιδεία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Προοδευτική αξιακή αντιπολίτευση

«Αν ήμουν πρωθυπουργός, θα διοχέτευα ένα μεγάλο κομμάτι των πόρων του ταμείου ανάκαμψης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ενεργειακού δικτύου και το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Θα έδινα προτεραιότητα στην υγεία, στην παιδεία. Σημαντικούς πόρους και στην ψηφιακή σύγκλιση όχι όμως με τιμές πολλαπλάσιες από αυτές άλλων κρατών» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με την τρέχουσα πολιτική συζήτηση επισήμανε ότι «δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό αν κάποιος πολιτικός αρχηγός ζητά κάθε μέρα εκλογές, αλλά αν του προτείνει ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα της ενεργειακής κρίσης, της πανδημίας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Θα επιμείνω στην προοδευτική αξιακή αντιπολίτευση» υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε 43 δισεκατομμύρια ευρώ δημοσιονομική επέκταση τον καιρό της πανδημίας. Και 60 δισεκ. να έδινε, ο κ. Τσίπρας θα έλεγε δώσε παραπάνω. Γιατί αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ο Τσίπρας. Εγώ και η παράταξη μου δεν πολιτευόμαστε με αυτούς τους όρους. Πρέπει να δίνουμε αυτά που πρέπει, σε αυτούς που πρέπει για να πιάνουν τόπο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι η σοσιαλδημοκρατία επανακάμπτει πολιτικά σε ευρωπαϊκές χώρες γιατί «εκατομμύρια πολίτες είδαν την αξία των ιδεολογικών μας εργαλείων».

Διαβάστε επίσης Το «ατόπημα» με τους νεοναζί του Αζόφ: Ποιοι βουλευτές αποχώρησαν – Σάλος αντιδράσεων και κυβερνητικές εξηγήσεις

Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό

Για την συζήτηση περί συνεργασιών ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Απέναντι στο τανγκό Μητσοτάκη- Τσίπρα, ερχόμαστε την 1η Κυριακή ζητώντας ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό, που θα αλλάξει την προοπτική του τόπου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει «καύσιμα» για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές ανισότητες που αύξησε η ενεργειακή κρίση και το ράλι των ανατιμήσεων.

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είναι η κυβέρνηση των αρίστων. Ρύθμισε την αγορά ενέργειας; Έκανε πολιτική απανθρακοποίησης; Απολιγνιτοποίηση κάνει η Ελλάδα. Είμαστε η μόνη χώρα που εν μέσω ενεργειακής κρίσης αύξησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το φυσικό αέριο κατά 25%. Θα μου πείτε κάποιοι: Μα ήξερε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα έχουμε πόλεμο στην Ουκρανία; Έπρεπε ένας Πρωθυπουργός που κοιτά στο μέλλον και βλέπει τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς, να γνωρίζει αυτό που ήξεραν και οι Ευρωπαίοι και δεν αύξησαν το μίγμα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έδωσε έμφαση στο πρόγραμμα της κοινωνικής κατοικίας, που θα μπορεί να προσφέρει φτηνή στέγη σε νέα ζευγάρια και οικονομικά ευάλωτους πολίτες και το οποίο συζήτησε διεξοδικά με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, που το εφαρμόζει. Υποσημείωσε μάλιστα για το όψιμο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για το εν λόγω πρόγραμμα: «Η αλαζονεία μερικές φορές περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα. Ξέρετε πόσα σπίτια έχει εντάξει η Ελλάδα στο Ταμείο Ανάκαμψης; 100 παρακαλώ!».

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024