Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επικοινωνία Μπένετ – Πούτιν
Το Ισραήλ συνεχίζει να έχει συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά καθώς ο πόλεμος μαίνεται για 19η μέρα
Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συνομίλησε τη Δευτέρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Οι δύο τους συζήτησαν τις μεσολαβητικές προσπάθειες του Ισραηλινού ηγέτη, με τον Μπένετ να ενημερώνει τον Πούτιν για τις πρόσφατες επαφές με Ουκρανούς αξιωματούχους. Ο Πούτιν «μοιράστηκε την εκτίμησή του για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», δήλωσε το Κρεμλίνο.
Ο Μπένετ ενημέρωσε επίσης τον Πούτιν για την ανθρωπιστική αποστολή του Ισραήλ στην ανατολική Ευρώπη, όπως αναφέρει η Jerusalem Post η οποία συμπληρώνει ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναγκάστηκε να βγει από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα για να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο σε μια κλήση που διήρκεσε περίπου 90 λεπτά, δήλωσε πηγή στην Ιερουσαλήμ.
Τι αναφέρει το Κρεμλίνο
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, έγινε συζήτηση και για την προστασία της κοινότητα του Ντονμπάς. Ειδικότερα το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου αναφέρει ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς.
«Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέστησε την προσοχή στη νέα βάρβαρη ενέργεια του ουκρανικού στρατού – τη σημερινή πυραυλική επίθεση στην κεντρική συνοικία του Ντονέτσκ με τη χρήση βόμβας διασποράς, η οποία οδήγησε σε πολλές απώλειες μεταξύ των αμάχων της πόλης»
Με τη σειρά του, ο Μπένετ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ρωσίας για τις πρόσφατες επαφές για τα ουκρανικά θέματα με τους ηγέτες άλλων κρατών, ενώ ο Πούτιν μοιράστηκε μαζί του την εκτίμησή του για τη διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών εκπροσώπων, η οποία πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες με τη μορφή τηλεδιάσκεψης.
- Η FIFA και η IFAB ετοιμάζουν νέο νόμο κατά του ρατσισμού με κεντρικό πρόσωπο τον Βινίσιους
- Τσουκαλάς: «Ένοχη και προκλητική» η σιωπή Μητσοτάκη για τις υποκλοπές
- Ανδρουλάκης για επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν: «Η ειρήνη προϋποθέτει συνεννόηση και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
- Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 38χρονης από τον σύντροφό της – Την ακινητοποίησε και την χτυπούσε, πώς σώθηκε
- Κολωνός: Συνελήφθη ο σύντροφος της εγκύου που βρέθηκε νεκρή
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στους φιλάθλους της για το ματς με τον Πανσερραϊκό




