Ζελένσκι: Επικοινώνησε με τον Μπάιντεν – Τι του ζήτησε
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ανάρτησή του ενημέρωσε ότι μίλησε με τον Τζο Μπάιντεν.
Επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν είχε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την 16η ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Είχα μια ουσιαστική συζήτηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Του έδωσα την εκτίμηση της κατάστασης στο πεδίο της μάχης, ενημερώθηκε για τα εγκλήματα της Ρωσίας κατά του άμαχου πληθυσμού. Συμφωνήσαμε για περαιτέρω βήματα για την υποστήριξη της άμυνας της Ουκρανίας και την αύξηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του.
Δείτε την ανάρτηση στο Twitter
Had a substantive conversation with @POTUS. Gave him the assessment of the situation on the battlefield, informed about the crimes of Russia against the civilian population. We agreed on further steps to support the defense of Ukraine and increase sanctions against Russia.
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 11, 2022
Να σημειώσουμε ότι σήμερα ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στη Ρωσία από τις ΗΠΑ, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακαλέσουν το καθεστώς των «μόνιμων κανονικών εμπορικών σχέσεων» με τη Μόσχα.
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική
- Μέση Ανατολή: «Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα σε ολόκληρη την περιοχή», επισημαίνει ο ΟΗΕ
- Τουρκία: Κριτική στο Ιράν ασκεί ο Φιντάν για τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές άλλων χωρών
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μια ετικέτα «σωσίβιο»
- Ζάκερμπεργκ: Η αγορά αρχοντικού ύψους 170 εκ. δολ. σπάει τα ρεκόρ τιμών στο Μαϊάμι



