Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί η κατάληψη της Χερσώνας από τους Ρώσους μπορεί να «στραγγαλίσει» την ουκρανική αντίσταση
Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό της τη Χερσώνα. Οι Ουκρανοί λένε ότι η πόλη έχει περικυκλωθεί αλλά δεν έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις. Η στρατηγική θέση της πόλης του Δνείπερου ποταμού
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι τα στρατεύματά της έχουν θέσει υπό τον έλεγχό της την πόλη Χερσώνα, μεγάλη πόλη της Ουκρανίας στον Νότο της χώρας, δίπλα στον Δνείπερο ποταμό.
Από την άλλη οι Ουκρανοί αρνούνται ότι η πόλη έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων. Ειδικότερα, τόσο ο περιφερειακός κυβερνήτης όσο και ο δήμαρχος της πόλης αναφέρουν μεν ότι είναι περικυκλωμένοι, αλλά αρνούνται ότι η Χερσώνα έχει καταληφθεί.
Η κατάληψη της πόλης θα ήταν πολύ σημαντική, λέει ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Dr Jack Watling – από το Royal United Services Institute – καθώς κατέχει στρατηγική θέση στον ποταμό Δνείπερο που χωρίζει την Ουκρανία.
«Καθώς οι Ρώσοι θα αρχίσουν να καταλαμβάνουν αυτές τις πόλεις-κλειδιά κατά μήκος του Δνείπερου… θα μπορέσουν να εμποδίσουν τις προμήθειες που μετακινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων που μάχονται στις περιοχές γύρω από το Ντονμπάς», εξηγεί ο Watling.
Η Ρωσία «θα αρχίσει να στραγγαλίζει την υλικοτεχνική υποδομή των Ουκρανών» προσθέτει.
Χάρτης του βρετανικού υπουργείου Άμυνας για το που βρίσκονται τα ρωσικά στρατεύματα
Χάρτης από βίντεο που δημοσίευσε η ΕΡΤ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»




