Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατιωτικές δυνάμεις στη Σλοβακία στέλνει η Γερμανία
Τις τελευταίες μέρες η Γερμανία διπλασίασε τον αριθμό των Eurofighter που σταθμεύουν στη Ρουμανία.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, η Γερμανία θα στείλει στη Σλοβακία έναν λόχο, ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπουργός ‘Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ.
«Αυτό θα γίνει γρήγορα», διευκρίνισε η κυρία Λάμπρεχτ, μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ZDF και τόνισε ότι η Γερμανία θα συνεισφέρει στη δημιουργία μιας «ομάδας μάχης» και στην αεράμυνα.
Εξετάζει Patriot
Προηγουμένως, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας είχε δηλώσει ότι εκτός από την αποστολή πολεμικών σκαφών, η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην εγκατάσταση αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στην ανατολική Ευρώπη.
Τις τελευταίες ημέρες η Γερμανία διπλασίασε ακόμη τον αριθμό των Eurofighter που σταθμεύουν στη Ρουμανία για την επιτήρηση του εναέριου χώρου, ενώ έχει διευρύνει και τη στρατιωτική παρουσία της στην Λιθουανία, φθάνοντας τους 1.000 στρατιώτες.
- Συμβούλιο Ασφαλείας: Έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή