Μπλίνκεν: Αποκάλυψε ότι ζήτησε συνάντηση με τον Λαβρόφ την ερχόμενη εβδομάδα – Η Ρωσία να κάνει επίσημη δήλωση για την Ουκρανία
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας για τη ρωσο-ουκρανική κρίση κάλεσε τη Ρωσία να προχωρήσει σε επίσημη δήλωση προκειμένου να αποδείξει «εάν επιδιώκει την ειρήνη»
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ βρέθηκε ο Άντονι Μπλίνκεν για την κρίση στην Ουκρανία, και κάλεσε τη Ρωσία να δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν σκοπεύει να πραγματοποιήσει εισβολή. Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι έχει στείλει επιστολή στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ζητώντας του να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
«Εάν επιδιώκει την ειρήνη», είπε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, «η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να ανακοινώσει σήμερα χωρίς αμφισβήτηση ή εκτροπή, ότι η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία».
Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αποσύρει τα στρατεύματά της
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για κρίσιμη στιγμή και ανέφερε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία.
Είχε προηγηθεί εντολή στον Άντονι Μπλίνκεν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να κάνει δήλωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για εισβολή στην Ουκρανία» και πως οι πληροφορίες αναφέρονται σε προβοκάτσια από μέρους της. Χαρακτήρισε μάλιστα την απειλή «πολύ υψηλή».
Νωρίτερα, η Αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ έκανε λόγο για «κρίσιμη στιγμή λόγω της επικείμενης ρωσικής επίθεσης».
Αύξηση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Από την πλευρά της, η επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο σημείωσε ότι υπάρχει ανησυχία στον ΟΗΕ για τις αναφορές περί νέας παραβίασης της εκεχειρίας στην Ουκρανία τις τελευταίες ώρες και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
«Ό,τι και αν πιστεύει κανείς σχετικά με την προοπτική μιας τέτοιας αντιπαράθεσης, η πραγματικότητα είναι ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» είπε η ΝτιΚάρλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που συζητά για την κατάσταση στην Ουκρανία, σημαίνοντας συναγερμό, καθώς η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της γειτονικής της χώρας αυξάνεται.
- Πώς μπορεί να απασχολήσει τη Euroleague ο τραυματίας Έξουμ: Όλες οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του
- Περισσότερο από ένα παιχνίδι: Πώς η νέα Barbie ξορκίζει το στίγμα του αυτισμού στα παιδιά
- Από το περιβάλλον στην ισότιμη πρόσβαση: Πώς η Bayer Ελλάς επενδύει στη βιωσιμότητα με πράξεις
- Κλιμακώνουν οι αγρότες, σκέψεις και για τρακτέρ στην Αθήνα – Με ποινές απειλεί το Μαξίμου και συναντά μόνο τους «πρόθυμους»
- Ο μεγάλος τελικός του Super Cup: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «μονομαχούν» για τον τίτλο
- Σέρρες: Νέα ερωτήματα για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου – Ερευνάται η εμπλοκή και άλλων προσώπων
- Αγορά εργασίας: Για ποιες θέσεις γίνονται προσλήψεις από τις επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Γιώργος Θεοφάνους: «Ο γιος μου ήταν στο πανεπιστήμιο που έγινε το μακελειό στην Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442