Καλαμάτα: Νέοι φωτεινοί σηματοδότες
Στην Καλαμάτα αλλάζουν τους φωτεινούς σηματοδότες της πόλης καθώς σε λίγο δεν θα έβρισκαν ανταλλακτικά για τους παλαιούς και η πόλη θα έμενε χωρίς φανάρια σε λειτουργία στο οδικό δίκτυο
Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Καλαμάτα το έργο αντικατάστασης πεπαλαιωμένων φωτεινών σηματοδοτών, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Οι εργασίες χρηματοδοτούνται μέσα από Δημοτικούς Πόρους και ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών, ενώ οι παρεμβάσεις υλοποιούνται σύμφωνα με μελέτη που συντάχθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
Για την πορεία των εργασιών ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο.
Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει αντικατασταθεί ο εξοπλισμός (ηλεκτρονικός και ηλεκτρολογικός) σε κόμβους φωτεινών σηματοδοτών λόγω παλαιότητας, διότι παρατηρούνται πλέον ελλείψεις των απαραίτητων ανταλλακτικών που απαιτούνται για την συντήρηση τους.
Η αντικατάσταση γίνεται με την τοποθέτηση νέων σύγχρονης τεχνολογίας κατάλληλης για φωτεινούς σηματοδότες LED.
Επίσης, προβλέπεται αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων (φανάρια) με λαμπτήρες πυρακτώσεως με τα αντίστοιχα τεχνολογίας LED. Οι εν λόγω παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στους κόμβους: α) Νοσοκομείου, β) Ασπροχώματος θέση Ζαφείρη, γ) Αρτέμιδος – Ηρώων Πολυτεχνείου, δ) Βασιλέως Γεωργίου (Παπαφλέσσα) – Ακρίτα.
- Oreshnik: Το όπλο-φόβητρο της Ρωσίας «πάτησε» δυτικότερα – Η Ευρώπη πιο κοντά στην εμβέλεια του πυραύλου
- Μετωπική Ηλιόπουλου, Σαββίδη και στη σέντρα «ο Γιάννης που ήταν στην Καβάλα»
- Άρης Μουγκοπέτρος: «Για τα παιδιά μου και με αυτό το χέρι, θα πάω να δουλέψω στην οικοδομή»
- Τα «καρφιά» του Φαν Ντάικ προκάλεσαν την απόλυση του Μπριγκς
- Ερντογαν: «Παράνομη και απαράδεκτη» η αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Γιατί ο Λανουά είναι στον αέρα




