Αγρότες: Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους
Στις 4 Φεβρουαρίου στήνουν «μπλόκα» σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες, οι οποίοι κατά την διάρκεια αγροτικής σύσκεψης, που έγινε με τη συμμετοχή αγροτικών συλλόγων της Θεσσαλίας, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να προχωρήσουν στο στήσιμο μπλόκων.
Το αγωνιστικό «ραντεβού» των αγροτών δόθηκε για τις 4 Φεβρουαρίου 2022, όπου και θα στηθούν τα πρώτα μπλόκα στους δρόμους. Ήδη, δεκάδες τρακτέρ έχουν βγει στις πλατείες χωριών της Καρδίτσας, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων στην Καρδίτσα, στον Αλμυρό, στον Τύρναβο, στα Φάρσαλα, στην Τερψιθέα, στην Αγιά και σε άλλα χωριά, για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προετοιμασίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, από σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, πραγματοποιούνται συσκέψεις στην επαρχία για το συντονισμό της κινητοποίησης και το στήσιμο του αγροτικού μπλόκου.
Οι αγρότες, σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, κατεβαίνου στους δρόμους με αιτήματα για ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Το νέο δίλημμα
- «Αντί να γκρινιάζετε, αναλάβετε τις ευθύνες σας», λέει ο Λεσκίρ στους εργοδότες



