Ο Ράφα Ναδάλ, μετά την εύκολη νίκη στην πρεμιέρα επί του Μάρκος Γκιρόν, κέρδισε με 6-2, 6-3, 6-4 και τον 30χρονο Γιάνικ Χάνφμαν, Νο126 της παγκόσμιας κατάταξης και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open όπου περιμένει έναν εκ των Χατσάνοφ-Μπονζί.
Το Νο6 του ταμπλό, μόλις στο δεύτερο τουρνουά του μετά τον περασμένο Αύγουστο και το πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό πόδι όπου χρειάστηκε να χειρουργηθεί, δείχνει να βρίσκει σιγά-σιγά τα χτυπήματά του και την κίνηση μέσα στο court, έχοντας φυσικά πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Ο Ισπανός απειλήθηκε ελάχιστα στο σερβίς του στο σημερινό ματς και μάλιστα έσωσε και τις δύο ευκαιρίες για break του αντιπάλου του. Παρ΄ότι το σκορ φαίνεται φαινομενικά εύκολο, οι δύο άνδρες ξόδεψαν 2 ώρες και 42 λεπτά στη Rod Laver Arena με τον Ναδάλ να τελειώνει το ματς με 30 winners και 26 αβίαστα λάθη.
Αυτή ήταν η 71η νίκη του Ναδάλ στο πρώτο Grand Slam της σεζόν. Μόνο ο Φέντερερ (102) και ο Νόβακ Τζόκοβιτς (82) έχουν περισσότερες στο Melbourne Park.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ευχαριστημένος για το ότι βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει μια σπουδαία νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν, δήλωσε ο Κωνσταντής Τζολάκης στο επίσημο κανάλι των «ερυθρόλευκων» στο Youtube.