
Θεσσαλονίκη – Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση νέας κατάληψης στο ΑΠΘ
Πρόκειται για την κατάληψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας πίσω από το κτίριο του Χημικού,
Νέα επέμβαση πραγματοποίησε πριν από λίγο η ΕΛ.ΑΣ, στη Θεσσαλονίκη, για τη «διάλυση» της νέας κατάληψης σε χώρο του ΑΠΘ στην οποία είχαν προχωρήσει αντιεξουσιαστές λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».
Πρόκειται για την κατάληψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας πίσω από το κτίριο του Χημικού, περίπου 100 μέτρα από το «Στέκι στο Βιολογικό», όπου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση δίνοντας τέλος στην 34χρονη κατάληψη.
Δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα με το GRTimes.gr, μπήκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στους χώρους της νέας κατάληψης στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης.
Συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα.
Σε έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ξύλινα κοντάρια,
- (2) μοτορόλες
- Πλήθος τούβλων – πετρών και τρείς (3) πυροσβεστήρες που χρησιμοποιήθηκαν – εκκενώθηκαν, κατά περίπτωση, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Μετά το πέρας της επιχείρησης ο χώρος παραδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.
Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Η συγκεκριμένη κατάληψη αφορούσε ένα μικρό λυόμενο κτίριο μέσα στο οποίο στεγάζεται εργαστήριο.
Η αστυνομία για να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στο χώρο άνοιξε σύμφωνα με πληροφορίες τρύπα, στο πίσω μέρος του κτιρίου, ενώ όλοι οι τοίχοι ήταν βαμμένοι με spray και συνθήματα.
- Ο συνδυασμός που πάει το περπάτημα σε άλλο επίπεδο
- Καιρός: Αίθριος τη Μεγάλη Τρίτη με άνοδο της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες
- Ποτέ την Τρίτη μετά τις 17:00 – Η συνήθεια του συνιδρυτή της Netflix που «νίκησε» το burnout
- Ωραία η σχέση, αλλά ο χώρος είναι απαραίτητος
- Θα έπρεπε τα έργα της Φρίντα Κάλο να βρίσκονται στο Μεξικό;
- EE: Το μερίδιό της στο παγκόσμιο ΑΕΠ έχει μειωθεί, αλλά οι φτωχοί τα πάνε καλύτερα






