Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Νέα κατάληψη χώρου μέσα στο ΑΠΘ από αντιεξουσιαστές

Θεσσαλονίκη – Νέα κατάληψη χώρου μέσα στο ΑΠΘ από αντιεξουσιαστές

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 10 μέρες από τη στιγμή που με μια καταδρομική επιχείρηση η αστυνομία «έληξε» την κατάληψη στο «Στέκι του βιολογικού» μετά από 34 χρόνια και στο ΑΠΘ είχαμε και νέα κατάληψη από τα ίδια άτομα.

Σε νέα κατάληψη χώρου εντός της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ προχώρησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία μέχρι πρόσφατα είχαν ως “βάση” την κατάληψη στο στέκι του Βιολογικού.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, με ανακοίνωσή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενημερώνουν για τον νέο σημείο που έγινε η κατάληψη και είναι ένας χώρος στο κτήριο πίσω από το Χημικό ΑΠΘ (παρκινγκ).

«Το είπαμε και θα το ξαναπούμε πως οι αγώνες μας δεν εκκενώνονται και καμία καταστολή δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να τρυπώνουμε παντού. Το Στέκι στο Βιολογικό ήταν και θα είναι κατάληψη για πάντα», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση:

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σήμερα 10 / 01 βρισκόμαστε ανάμεσα σε νέους τοίχους στο κτήριο πίσω από το Χημικό ΑΠΘ (παρκινγκ). Το είπαμε και θα το ξαναπούμε πως οι αγώνες μας δεν εκκενώνονται και καμία καταστολή δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να τρυπώνουμε παντού. Το Στέκι στο Βιολογικό ήταν και θα είναι κατάληψη για πάντα.

Η αποστείρωση των πανεπιστημίων, ο εξευγενισμός της αστικής μητρόπολης, ο καπιταλιστικός τρόπος ζωής, η εμπορευματοποίηση της καθημερινότητας και όλα τα κατασταλτικά χτυπήματα που συνοδεύουν την λογική σας, βρίσκουν τα απελευθερωμένα εδάφη μας ως εμπόδιο. Είμαστε εδώ για να συλλογικοποιούμε όλα αυτά που δεν θα μπορέσετε ποτέ να καταλάβετε. Παραμένουμε ότι περισσεύει από την κοινωνία της ιεραρχίας και θα συνεχίσουμε ανελλιπώς να υπερασπιζόμαστε την πολύμορφη δράση.

Να αγωνιζόμαστε βρίσκοντας χώρους για τις δομές αλληλεγγύης και αντίστασης. Να ζούμε με βάση την αυτοοργάνωση και τις συντροφικές μας σχέσεις. Βαδίζουμε στα ίδια μονοπάτια γιατί οι καταλήψεις είναι τα σπίτια του αγώνα. Ως καταληψίες θα συνεχίσουμε να δίνουμε ζωή στα άδεια κτήρια ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε για πάντα καταληψίες. Καμία επίθεση από το κράτος και τους μηχανισμούς του δεν μπορεί να εκκενώσει τα όνειρα μας. Αυταπάτες τέλος, επαναφορά στην πραγματικότητα. Είμαστε εδώ και θα μας βρίσκετε πάντα απέναντί σας”.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024