
Κως – Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στην Κω από την κακοκαιρία
Με κατεπείγον αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ζητά την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Κω και Δικαίου του Δήμου Κω, αντιδρώντας άμεσα στο σχετικό αίτημα του Δήμου.
Συγκεκριμένα, στο κατεπείγον έγγραφο του περιφερειάρχη προς τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αντιστράτηγο Π.Σ. ε.α. Βασίλειο Παπαγεωργίου, αναφέρεται ότι, κατά την 8η και 9η Ιανουαρίου 2022 εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, που έπληξαν τις Δημοτικές Ενότητες Κω και Δικαίου του Δήμου Κω, και από τα οποία προκλήθηκαν έντονα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα και καταπτώσεις.
Εκτεταμένες ζημιές
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταπτώσεις πρανών, καθώς και εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές στο οδικό δίκτυο, που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στον περιαστικό ιστό, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες πολιτών.
Επειδή, όπως επισημαίνεται στο αίτημα του περιφερειάρχη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, κρίνεται επιβεβλημένο να κηρυχθούν οι Δημοτικές Ενότητες Κω και Δικαίου, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Γκριμάλντο παραδέχεται ότι καλοβλέπει τη Μίλαν
- Άγιος Δημήτριος: «Από την κοπέλα ξεκίνησε το κακό» λέει ο παππούς του δράστη – Τι θα ισχυριστεί ο 20χρονος στον ανακριτή
- Τραγωδία στον Βόλο – Νεκρή σε τροχαίο 44χρονη μητέρα δύο παιδιών στον Αλμυρό
- Ο Μάικ Ζαμπίδης συναντήθηκε με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ενόψει του αγώνα με τον Μεϊγουέδερ (vid)
- Η Τζένιφερ Λόπεζ φλεξάρει τους κοιλιακούς της και βάζει φωτιά στα social media
- Κρήτη: Μυστήριο με τα μηνύματα του αγνώστου «Γιώργου» στον 40χρονο που δολοφόνησε τη 43χρονη
