Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Διομήδης» - Πού εντοπίζονται προβλήματα

Κακοκαιρία «Διομήδης» – Πού εντοπίζονται προβλήματα

Πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί σε πολλές περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας “Διομήδης”

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία και τη βόρεια Εύβοια, πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές κάνει την εμφάνισή του το καιρικό σύστημα με το όνομα «Διομήδης».

Λάρισα: Πολλά προβλήματα – Πού χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική

Πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στην Π.Ε. Λάρισας εξαιτίας της κακοκαιρίας “Διομήδης” που πλήττει σφοδρά την περιοχή από χθες το απόγευμα.

Σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας για να πραγματοποιήσει απεγκλωβισμούς οδηγών.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 7 το πρωί στο παράδρομο της εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης στο ύψος των διοδίων Μακρυχωρίου, όταν οδηγός επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητο του από σημείο που είχε συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος νερού, με αποτέλεσμα να σβήσει η μηχανή του αμαξιού του. Η παρέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση, και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό σώο και ασφαλή, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επιπλέον πρόβλημα.

Φωτό από onlarissa

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε μετά τις 10 το πρωί στο δρόμο Συκουρίου – Σπηλιάς, εκεί όπου οδηγός “έμεινε” με το αυτοκίνητό του εξαιτίας του χιονιού. Και σε αυτή την περίπτωση η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, απομακρύνοντας τον οδηγό από το αυτοκίνητό του με ασφάλεια.

Παράλληλα, συνεχείς αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε χωριά του Δήμου Φαρσάλων πραγματοποιεί η Πυροσβεστική, καθώς η συνεχόμενη βροχόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα στην περιοχή. Επιπλέον, πτώσεις δέντρων είχαμε στην Κοιλάδα του δήμου Τεμπών, εκεί όπου έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να τα απομακρύνει.

Μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ενεργοποιήθηκε το 112 και στάλθηκε χθες προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, της Βόρειας Εύβοιας, τα νησιά Νοτιοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βόρεια Εύβοια, νησιά Νοτιοανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού μίλησε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου στην ΕΡΤ. “Όλες οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα και εφαρμόζονται όλα τα τοπικά σχέδια. Εχουμε πάρει τα διδάγματά μας από την προηγούμενη κακοκαιρία είμαστε έτοιμοι” είπε και ανακοίνωσε πως το μεσημέρι θα γίνει νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας. Είπε πως από το απόγευμα τα χιόνια αναμένεται να κατέβουν πιο χαμηλά και κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών που δέχθηκαν μήνυμα του 112 να είναι προσεκτικοί.

Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει από τις 3 τα ξημερώματα κάτοικοι στη θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου εξαιτίας ισχυρών ανέμων που προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στην περιοχή. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης οι κάτοικοι στο ιστορικό Λιβάδι της Ελασσόνας και στη Δολίχη.

Έντονη χιονόπτωση από χθες στα ορεινά των Τρικάλων. Από τη νύχτα χιονίζει στη Φλώρινα και στο Σέλι Ημαθίας.

Στο κέντρο του Βόλου  ξεριζώθηκαν δέντρα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος τα οποία απομάκρυναν άνδρες της Πυροσβεστικής, σήμερα τα ξημερώματα. Διακοπές ρεύματος καταγράφονται στο κέντρο του Βόλου, όπως στην οδό Κουμουνδούρου με Εθνικής Αντιστάσεως όπου έπεσε δένδρο πάνω στις γραμμές.

Λόγω καιρικών συνθηκών και διακοπών ηλεκτροδότησης κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του δημάρχου Νότιου Πηλίου τα νηπιαγωγεία και δημοτικά του δήμου και μόνο το Γυμνάσιο Μηλεών.

Στον δήμο Αλμυρού, ο περιφερειακός δρόμος στον Ξηριά θα παραμείνει κλειστός από το ύψος των εργατικών κατοικιών της Αγ. Βαρβάρας έως το ύψος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, καθώς αναμένεται η αύξηση του όγκου υδάτων.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στους ορεινούς δήμους του Νομού Καρδίτσας ενώ στις πεδινές περιοχές υπάρχει έντονη βροχόπτωση. Προβλήματα ηλεκτροδότησης υπάρχουν περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα, όπου μια βλάβη έχει αφήσει το δήμο χωρίς ρεύμα, ενώ ανά διαστήματα σημειώνονται διακοπές ηλεκτροδότησης και στην Καρδίτσα.

Στην  Ήπειρο τα χιόνια εντοπίζονται στο βορειοανατολικό τόξο και σε περιοχές που γειτνιάζουν με τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία. Στο Μέτσοβο, το ύψος του χιονιού στο χωριό έφτασε το 20 εκατοστά, ενώ στα βουνά της περιοχής ανέρχεται στα 50 εκατοστά. Χιόνι έπεσε, επίσης, στα χωριά των Τζουμέρκων, σε χωριά του Ζαγορίου (Βοβουσα, Λαιστα, Βρυσοχωρι) και στα ορεινά χωριά της Κόνιτσας (Διστρατο, Φούρκα, Αετομηλιτσα).

Βρέχει καταρρακτωδώς από τα ξημερώματα στις Σποράδες ενώ ζημιές έχει προκαλέσει η βροχή κυρίως στο αγροτικό δίκτυο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσσης.

Οι βροχές χθες έβγαλαν έξω τη θάλασσα στο Εμποριό της Χίου, ενώ σημαντικά προβλήματα προκλήθηκαν στην Κάλυμνο από τις έντονες βροχοπτώσεις. Το νησι κυρήχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο «Διομήδης»… γκρέμισε κολώνες της ΔΕΗ στη Χαλκιδική

Ζημιές στο ηλεκτρονικό, αλλά και το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Διομήδης». Ειδικότερα, στην περιοχή της Κρυοπηγής του δήμου Κασσάνδρας, οι δυνατοί άνεμοι «γκρέμισαν» κολώνες, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε στο GRTimes η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, νωρίτερα έπεσαν και δέντρα σε διάφορα σημεία.

Η ζημιά στις κολώνες της ΔΕΗ, όπως ανέφερε η ίδια, στάθηκε η αιτία της διακοπής ρεύματος που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή της Κασσάνδρας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί». Επιπλέον, η κ. Χαλκιά ανέφερε ότι «Πυροσβεστική, Αστυνομία, αντιδήμαρχοι και διοίκηση βρισκόμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποκατασταθούν γρήγορα όσες ζημιές έχουν προκληθεί».

«Ό,τι κι αν συμβεί, επεμβαίνουμε αμέσως», σημείωσε.

Παρακολουθήστε την πορεία της κακοκαιρίας:

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024