Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι εμπλεκόμενος σε πολλά σκάνδαλα – με κυρίαρχο τα πάρτι «μπούνγκα – μπούνγκα» για το οποίο αθωώθηκε πάντως –  και δικαστικές υποθέσεις, θέλει να ξαναπροσπαθήσει. Σε ηλικία 85 ετών έθεσε υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα. Θέλει να γίνει Πρόεδρος της Ιταλίας.

Με κολακείες για τον… εαυτό του

«Πιστεύω ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπορεί να είναι χρήσιμος για τη χώρα», είπε σύμφωνα με πληροφορίες από το dw.com, για τον εαυτό του ο ηλικιωμένος συντηρητικός πολιτικός, γνωστός και ως Καβαλιέρε («ιππότης») στην Ιταλία. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Μπερλουσκόνι έστειλε στους βουλευτές μια ανανεωμένη φωτογραφία του μετά από πλαστικές εγχειρήσεις καθώς και μια συλλογή από τις πιο ωραίες ομιλίες του.

Στην Ιταλία, αυτό θεωρήθηκε ως σήμα εκκίνησης της προεκλογικής εκστρατείας του για την προεδρία. Πολλοί παρατηρητές ωστόσο του δίνουν λίγες πιθανότητες. Όμως ο Μπερλουσκόνι υποστηρίζεται από τους δεξιούς λαϊκιστές Ματέο Σαλβίνι και Τζόρτζια Μελόνι. Η Μελόνι, η οποία ηγείται των ακροδεξιών «Αδελφών της Ιταλίας», πήρε ξεκάθαρη θέση πριν από τα Χριστούγεννα δηλώνοντας πως «Θέλουμε έναν πατριώτη. Ο Μπερλουσκόνι είναι, ο Ντράγκι δεν είναι».