Μια τουρκική νεοναζιστική ομάδα που ονομάζεται «Ataman Kardeşliği» δημοσίευσε βίντεο που δείχνει ένα από τα μέλη της να χτυπά έναν Αφγανό πρόσφυγα στην Κωνσταντινούπολη.
Στο σοκαριστικό βίντεο, η ομάδα ισχυρίζεται ότι περιπολούσε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης όταν εντόπισαν τον Αφγανό και τον ξυλοκόπησαν.

Είπαν επίσης ότι η «επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της Τουρκάλας έφηβης Ayşegül Aydın, η οποία πέθανε αφού νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μετά από τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από Αφγανό.

Η οργάνωση προειδοποιεί επίσης ότι οι επιθέσεις κατά Αφγανών και άλλων προσφύγων θα συνεχιστούν. Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Ataman Kardeşliği» διοργανώνει επιθέσεις εν μέσω του αυξανόμενου αντιπροσφυγικού αισθήματος στην Τουρκία. Τον Σεπτέμβριο, η ομάδα κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει ένα από τα μέλη της να χτυπά έναν Σύριο πρόσφυγα με μια βέργα, λέγοντας ότι ο άνδρας παρενοχλούσε Τουρκάλες και έτσι η ομάδα τον «τιμώρησε».

«Ή εσείς οι αρουραίοι της ερήμου θα φύγετε από τη χώρα μας ή θα την κάνουμε τον τάφο σας», είπε η ομάδα. Απευθυνόμενος στους νέους στέλνουν μηνύματα όπως «πρέπει να τερματίσουμε αυτή την κατοχή και να χύσουμε το αίμα άλλων εθνοτήτων» ή «μην φοβάστε να σας πουν ρατσιστή ή φασίστα. Θα χάσουμε την πατρίδα μας αν δεν γίνουμε ρατσιστές σήμερα».