Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο - Το Ισραήλ δοκιμάζει την τέταρτη δόση πριν από τη μαζική χορήγηση

Εμβόλιο – Το Ισραήλ δοκιμάζει την τέταρτη δόση πριν από τη μαζική χορήγηση

Αβεβαιότητα για τα οφέλη σε σχέση με την επινδυνότητα της Όμικρον.

Δοκιμή της τέταρτης δόσης εμβολίου Covid-19 σε 150 εργαζομένους του συστήματος Υγείας ξεκίνησε την Δευτέρα το Ισραήλ, πριν ληφθεί η τελική απόφαση για επαναληπτικό εμβολιασμό ευάλωτων ομάδων στον ευρύτερο πληθυσμό.

Η χώρα επρόκειτο να γίνει η πρώτη του κόσμου που χορηγεί δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα άνω των 60, υγειονομικούς υπαλλήλους και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όμως οι εμβολιασμοί που προγραμματιζόταν να αρχίσουν χθες Κυριακή αναβλήθηκαν επ’ αόριστον λόγω ενδείξεων ότι η παραλλαγή Όμικρον του κοροναϊού προκαλεί ηπιότερη νόσο.

Η δοκιμή που άρχισε την Δευτέρα στο Ιατρικό Κέντρο Σαβά έξω από το Τελ Αβίβ «θα εστιαστεί στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην παραγωγή αντισωμάτων, καθώς την ασφάλειά του, προκειμένου να εξεταστεί αν απαιτείται γενικά ένα τέταρτο εμβόλιο» δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Επιτροπή του υπουργείου Υγείας εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα σύσταση για τέταρτη δόση, όμως η πρόταση δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Νάχμαν Ας.

Ανακοινώνοντας την Παρασκευή την αναβολή των εμβολιασμών, ο Νας δήλωσε πως ενδέχεται να μην εγκρίνει τις πρόσθετες αναμνηστικές δόσεις καθώς εκκρεμούν περαιτέρω δεδομένα για τον μειωμένο ή όχι κίνδυνο νοσηλείας λόγω Όμικρον.

«Εάν προκύψουν περισσότερα δεδομένα με το ίδιο αποτέλεσμα θα πρέπει να στείλουμε το θέμα της τέταρτης δόσης για περισσότερη συζήτηση στις επιτροπές των ειδικών είπε ο Ας.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, ο Ας θα μπορούσε να ανεβάσει το ηλικιακό όριο της τέταρτης δόσης στα 70 έτη και να εξαιρέσει τους υπαλλήλους του συστήματος υγείας.

Περίπου το 63% του ισραηλινού πληθυσμού έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου Covid-19 και το 45% έχει λάβει και αναμνηστική δόση.

Η χώρα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 2.000 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα Όμικρον.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024