Τουρκία και Κατάρ έκλεισαν συμφωνία με τους Ταλιμπάν για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ
Κοινή επιτροπή της Τουρκίας και του Κατάρ θα μεταβεί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν για να συνεχιστεί η διαδικασία
Οι κυβερνήσεις της Τουρκίας και του Κατάρ έκλεισαν συμφωνία με το κίνημα των Ταλιμπάν, στο οποίο επιβάλλονται κυρώσεις του ΟΗΕ για τρομοκρατία, σχετικά με τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ και άλλων τεσσάρων αεροδρομίων του Αφγανιστάν, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Τα μέρη διεξήγαγαν «παραγωγικές και αποτελεσματικές» διαπραγματεύσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων συμφωνήθηκε να συστήσουν τεχνικές ομάδες για να οριστούν οι λεπτομέρειες της λειτουργίας των αεροδρομίων τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε το Anadolu, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε.
«Η Ντόχα και η Άγκυρα συμφώνησαν να λειτουργούν από κοινού το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ» διαβεβαίωσαν οι πηγές αυτές.
Κοινή επιτροπή της Τουρκίας και του Κατάρ θα μεταβεί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν για να συνεχιστεί η διαδικασία.
Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τη 15η Αυγούστου, ενώ η υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και ο στρατός της κατέρρεαν.
- LIVE: Αναντολού Εφές– Ολυμπιακός
- Η 12άδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές
- Κοινωνικοποίηση εκτός ίντερνετ: Πώς η συμμετοχή προστατεύει την ευημερία των νέων
- Η 11άδα του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την Μπέτις (pic)
- «Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική – Ισχυρή βροχόπτωση χτυπά την Αθήνα
- Προπονητής Σενεγάλης: «Ζητώ συγγνώμη, απλώς προσπάθησα να προστατεύσω τους παίκτες μου από την αδικία»


