Βρετανία – Επίσπευσε την παραίτησή του ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit
Άσχημα είναι τα μαντάτα για τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είναι κάτω από μεγάλη πίεση.
Η παραίτηση του υπουργού αρμόδιου για το Brexit, Ντέιβιντ Φροστ στη Βρετανία είχε γίνει γνωστή από χθες αν και ήταν μυστική, ενώ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Βρετανός πολιτικός επίσπευσε τις διαδικασίες.
Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, ο υπουργός είχε υποβάλει την παραίτησή του πριν από μια εβδομάδα, αλλά είχε πειστεί να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Ιανουάριο. Όμως, φέρεται να επίσπευσε την παραίτησή του με μία επιστολή προς τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον όπου ανάμεσα στους λόγους που επικαλείται είναι η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η υψηλή φορολόγηση και το μεγάλο κόστος της «πράσινης» πολιτικής.
Νέο «χτύπημα» για τον Τζόνσον
Η παραίτηση του υπουργού του πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα για τον Μπόρις Τζόνσον, μετά την καταψήφιση των μέτρων κατά της πανδημίας από 100 συντηρητικούς βουλευτές και τη βαριά ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις επαναληπτικές εκλογές σε παραδοσιακό προπύργιο του εδώ και σχεδόν 200 χρόνια εν μέσω του σκανδάλου για το περσινό χριστουγεννιάτικο πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια της καραντίνας.
- Ο Τραμπ κλείνει το Κέντρο Κένεντι στην Ουάσιγκτον για διετή ανακαίνιση
- Λίβανος: Νέες επιδρομές του Ισραήλ με 1 νεκρό και 7 τραυματίες, ανάμεσά τους 2 παιδιά
- Κολομβία: Πεθαίνει από πνιγμό ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών
- Τουρκία: Ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη για να αγοράσουν τρόφιμα – Αποκλειστικές εκδρομές μόνο για βοδινό κιμά
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Εξπρές αλλαγή χρήσης γραφείων σε κατοικίες
- Έκκληση του Πάπα Λέων σε ΗΠΑ – Κούβα για ειλικρινή και αποτελεσματικό διάλογο


