Εστίαση – Έρχεται χαράτσι στα χάρτινα προϊόντα μιας χρήσης
Τα χάρτινα προϊόντα μιας χρήσης, θα επιβαρύνονται με εισφορά προστασίας περιβάλλοντος 4 λεπτών.
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον χώρο της εστίασης, το νέο «χαράτσι», στα χάρτινα προϊόντα μιας χρήσης.
Η σχετική διάταξη, περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.
Προβλέπει πως χάρτινα προϊόντα μιας χρήσης, όπως κυπελάκια για ποτά, συμπεριλαμβανομένων των καλυμμάτων και των καπακιών τους και δοχεία όπως κουτιά, με ή χωρίς κάλυμμα, εντός των οποίων τοποθετούνται τρόφιμα, που προορίζονται για άμεση κατανάλωση, θα επιβαρύνονται με εισφορά προστασίας περιβάλλοντος 4 λεπτών.
Το ποσό της εισφοράς προστασίας περιβάλλοντος θα πρέπει αναγράφεται με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο στα παραστατικά πώλησης προ του ΦΠΑ και θα πρέπει να αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που υποχρεούται να τηρεί η επιχείρηση.
Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αναγράφουν στα σημεία πώλησης των προϊόντων σε εμφανές σημείο για τον καταναλωτή, ότι τα προϊόντα αυτά υπόκεινται σε εισφορά προστασίας περιβάλλοντος, με αναγραφή του ποσού της εισφοράς των 4 λεπτών.
- Εγκαίνια για το νέο γήπεδο στο Δήμο Πολυγύρου
- «Φως στο Τούνελ» στο MEGA: Κυρίαρχο στην τηλεθέαση και την Παρασκευή 20 Μαρτίου
- Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς θέλει να γιατρέψει την πληγωμένη σας καρδιά με έμπνευση από τη Μαρία Κάλλας
- Ο Μάνταλος και το μήνυμα στον γιο του για την ΑΕΚ
- Σε εξέλιξη η εξειδίκευση των μέτρων για fuel pass και παρεμβάσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια
- Βιοτέχνης ή πυροσβέστης; Η ΑΙ αναγκάζει του νέους να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό




