Γκάγκα – Νωρίτερα η τρίτη δόση – Το εμβόλιο φαίνεται να «πιάνει» το στέλεχος Όμικρον
Η Μίνα Γκάγκα μίλησε για την ανάγκη διενέργειας της τρίτης δόσης νωρίτερα από τους έξι μήνες
Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το εμβόλιο πιάνει το νέο στέλεχος Όμικρον, ωστόσο σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.
Για τη δυνατότητα διενεργείας της τρίτης δόσης νωρίτερα από τους έξι μήνες ανέφερε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες είναι μικρότερη η προστασία και είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει νωρίτερα η τρίτη δόση.
Για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι ασφάλεια για όλο τον κόσμο ο γενικός εμβολιασμός. Η υπουργός τόνισε παράλληλα ότι το 90% των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση είναι άνω των 60, και είναι πολύ σημαντικό να τους προστατέψουμε.
Ερωτηθείσα για όσους ασθενείς αρνούνται την διασωλήνωση, ανέφερε ότι στο Σωτηρία χθες Πέμπτη υπήρχαν δυο περιστατικά, μια γυναίκα 56 ετών και μια 41 ετών, που δεν δέχονταν να διασωληνωθούν, και η Εισαγγελία ανέφερε στους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι.
Εμβολιασμός παιδιών και εγκύων
Ανέφερε ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί για την προστασία από τον κοροναϊό σε τρίτες χώρες.
Σημείωσε επίσης ότι μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται οι πρώτες δόσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Με αφορμή τις σοβαρές νοσηλείες ανεμβολίαστων εγκύων και τις απώλειες, η κ. Γκάγκα υποστήριξε ότι κατά την προσωπική της άποψη πρέπει να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.
- Καθαρά Δευτέρα: Πού ευνοούν οι συνθήκες για το πέταγμα του χαρταετού – Χάρτης με την εκτιμώμενη ένταση ανέμων
- BAFTA 2026: Το «One Battle After Another» είναι και επισήμως η καλύτερη ταινία – Δείτε όλους τους νικητές
- Μονακό – Λε Μαν 103-79: Η ομάδα του Σπανούλη κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας
- Νέα Υόρκη: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης
- To 91% του Ντιόγκο Νασιμέντο και η ιδέα του Μεντιλίμπαρ
- Καισαριανή: Επιστροφή στο θυσιαστήριο της λευτεριάς – Πλήθος κόσμου στο μνημείο των εκτελεσμένων


