Σιέρα Λεόνε – 144 οι νεκροί μετά το τροχαίο με βυτιοφόρο – Προσοχή σκληρές εικόνες
Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 57 θύματα, εξ αυτών 11 σε κρίσιμη κατάσταση, κατά τα στοιχεία του υπουργείου.
Η έκρηξη και η πυρκαγιά έπειτα από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη βυτιοφόρο με καύσιμα την 5η Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 144 άνθρωποι, κατά νεότερο επίσημο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε χθες Σάββατο από το υπουργείο Υγείας.
Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 131 θανάτους.
Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 57 θύματα, εξ αυτών 11 σε κρίσιμη κατάσταση, κατά τα στοιχεία του υπουργείου.
Very graphic pictures. pic.twitter.com/PVLp7HXMUa
— Edward Paul Bangura (@edpaulbangura) November 6, 2021
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν βυτιοφόρο συγκρούστηκε με άλλο βαρύ όχημα σε πρατήριο καυσίμων σε βιομηχανική ζώνη της πρωτεύουσας Φριτάουν, προτού εκραγεί και ξεσπάσει φωτιά.
Over 84 charred bodies have been received in various hospitals’ mortuaries due to an explosion that occurred last night at PMB Junction, Wellington in Freetown, Sierra Leone.?? My prayers & condolences go to the families who lost their loved ones. May their souls rest in peace! pic.twitter.com/uCQZ2pjjCU
— General Abraham Lincoln (@Abraham49929853) November 6, 2021
Video received: a fuel tanker exploded in Sierra Leone’s capital Freetown last night.
CNN reporting that at least 84 people have been killed. pic.twitter.com/2SBvntrarb— Samira Sawlani (@samirasawlani) November 6, 2021
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα περισσότερα θύματα ήταν πλανόδιοι πωλητές και μοτοσικλετιστές που προσπαθούσαν να μαζέψουν το καύσιμο που διέρρεε από το βυτιοφόρο.
Η Σιέρα Λεόνε, άλλοτε βρετανική αποικία 7,5 εκατ. κατοίκων, συγκαταλέγεται στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, παρά το ότι το υπέδαφός της είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε διαμάντια.
Η οικονομία της, που μαστίζεται από τη γάγγραινα της διαφθοράς, προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το βαρύ πλήγμα της εμφύλιας σύρραξης (1991-2002) με 120.000 νεκρούς, την επιδημία του Έμπολα και την πανδημία του νέου κοροναϊού.
- Ανάπτυξη χωρίς ανθεκτικότητα – Το κρυφό κοινωνικό ρήγμα της EE
- Μαρσέλο Λίπι σε Γκατούζο: «Μου θυμίζεις τον εαυτό μου»
- Oxford Economics: Η Ελλάδα μπορεί να λάβει σοβαρότερα μέτρα για την ακρίβεια – Η απόφαση είναι πολιτική
- Τρόμος σε Περιστέρι και Κολωνό για σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες – Αναζητούν τον άνδρα οι Αρχές
- Μαφία, μύθος και τηλεόραση: Γιατί μας γοητεύουν οι μαφιόζοι
- Ο ΛεΜπρον Τζέιμς στο σταυροδρόμι της καριέρας του





