ΗΠΑ – Ποινικές κατηγορίες σε βάρος του Στιβ Μπάνον – Υπήρξε στενός συνεργάτης του Τραμπ
Νέες εξελίξεις υπάρχουν στις ΗΠΑ σχετικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο.
Ποινικές κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος του Στιβ Μπάνον, επί μακρόν συμβούλου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επειδή δεν συμμορφώθηκε με κλήτευση που εκδόθηκε από επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο Μπάνον αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις κλητεύσεις που στόχο είχαν αναζήτηση εγγράφων και την κατάθεσή του, επικαλούμενος την επιμονή του Τραμπ – που έχει ήδη απορριφθεί από έναν δικαστή – ότι οι επικοινωνίες του προστατεύονται από το νομικό δόγμα των προεδρικών προνομίων.
Κατηγορείται για περιφρόνηση του Κογκρέσου
Ο Μπάνον, 67 ετών, κατηγορείται για περιφρόνηση του Κογκρέσου που αφορά την άρνησή του να εμφανιστεί να καταθέσει και την άρνησή του να προσκομίσει έγγραφα, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
«Από την πρώτη μέρα της θητείας μου, υποσχέθηκα στους εργαζομένους του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι μαζί θα δείξουμε στον αμερικανικό λαό με λόγια και πράξεις ότι το υπουργείο τηρεί το κράτος δικαίου, ακολουθεί τα γεγονότα και τον νόμο και επιδιώκει δικαιοσύνη σε ίση βάση, σύμφωνα με τον νόμο», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ σε ανακοίνωσή του. «Οι σημερινές κατηγορίες αντικατοπτρίζουν τη σταθερή δέσμευση του υπουργείου σε αυτές τις αρχές».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στα Αντικύθηρα
- ΗΠΑ: Το πρόστιμο της ΕΕ στο Χ είναι «επίθεση στον αμερικανικό λαό», λέει ο Ρούμπιο
- Βουρδέρης: «Αυτή η ομάδα απαξιώθηκε και δεν το αξίζει»
- Θεσσαλία: Κοντά στα όρια υπερχείλισης ο Πηνειός
- Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του θανάτου και τον περιμένω με ανυπομονησία»
- Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Το πρόγραμμα των δρομολογίων







