Δημοσκόπηση – Αλλάζουν γνώμη οι αρνητές εμβολιασμού; – Τι θα τους έπειθε
Νέα δημοσκόπηση απαντά στο φλέγον ερώτημα «τι θα μπορούσε να πείσει τους ανεμβολίαστους να αλλάξουν γνώμη»
Επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο κατά του κοροναϊού εξακολουθούν να είναι οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθαρίζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους μεταπείσει.
Περισσότερη ενημέρωση από γιατρούς
Όσο για τους τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσαν να πειστούν προκειμένου να εμβολιαστούν, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόλις το 1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα πειθόταν από την επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, με ένα 14% να απαντά πως θα έλεγε «ναι» στο εμβόλιο αν είχε περισσότερη ενημέρωση από γιατρούς/επιστήμονες.
Υπάρχει, ωστόσο, και ένα 8%, που απάντησε πως θα το σκεφτόταν εάν το προτείνουν… άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται.
7 στους 10 έκαναν μια δόση
Πάντως, πάνω από επτά στους δέκα πολίτες απαντούν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.
Ειδικότερα, στην ερώτηση «έχετε κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου για τον κοροναϊό ή πότε θα την κάνετε», το 73% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, το 15% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ, το 7% απαντά ότι δεν έχει κάνει και δεν θα κάνει, ενώ το 5% απαντά ότι δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά θα το κάνει αργά ή γρήγορα.
- Αυτή είναι η νέα εθνική στρατηγική των ΗΠΑ – Ο Τραμπ σπάει τα ταμπού
- LIVE: Άστον Βίλα – Άρσεναλ
- ΗΠΑ: Τραγωδία στο Τενεσί – Παππούς και 3 μηνών εγγονή κατασπαράχθηκαν από τα σκυλιά της οικογένειας
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός
- Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο, λέει η Ουκρανία
- Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μέγαρα, Ανατολική Μάνη, Ευρώτας και δύο κοινότητες στον Δήμο Μάνδρας

