Υπέρ της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για φράχτες στα σύνορα ο Βέμπερ
«Χρειαζόμαστε επειγόντως διευκρινίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτό το θέμα. Χρειαζόμαστε πλήρη δέσμευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να στηρίξει τα κράτη-μέλη στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης» τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ
Υπέρ της χρηματοδότησης φραχτών στα σύνορα της ΕΕ με ευρωπαϊκά κονδύλια τάσσεται ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ.
Mε σημερινή ανάρτησή του στο twitter ο Μάνφρεντ Βέμπερ αναφέρει: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η ΕΕ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει έναν φράχτη στα σύνορα της Λευκορωσίας. Υπάρχει ένας υβριδικός πόλεμος σε εξέλιξη, δεν πρέπει να είμαστε αφελείς. Η Λιθουανία, η Λετονία και άλλες χώρες αξίζουν την πλήρη υποστήριξή μας, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για φυσικά σύνορα, εάν χρειαστεί. Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να έχουμε τον έλεγχο των εξωτερικών μας συνόρων. Εμείς αποφασίζουμε ποιος επιτρέπεται να εισέλθει στην Ευρώπη, όχι ο δικτάτορας Λουκασένκο. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε επειγόντως διευκρινίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτό το θέμα. Χρειαζόμαστε πλήρη δέσμευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να στηρίξει τα κράτη-μέλη στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης.»
Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 22 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν χρήματα της ΕΕ για την κατασκευή φραχτών στα σύνορα της ΕΕ. Είχε προσθέσει, ωστόσο, ότι δεν συμφωνούν όλοι με αυτό.
- Όζι Όσμπορν: Ο γιος του αποκαλύπτει πώς πέρασε τις τελευταίες του ώρες
- Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το διήμερο 6–7 Μαρτίου λόγω εργασιών
- Lunch break: Τι μπορείς να πάθεις όταν το ξεχνάς;
- Φορολογικές δηλώσεις: Τα τέσσερα σημεία που πρέπει να ελεγχθούν πριν την υποβολή
- Ελληνικές εξαγωγές: Το ρίσκο του πολέμου και οι νέες προκλήσεις
- Συνταγή: Πουτίγκα με σπόρους chia και μούρα




