Ήττα για τον Προμηθέα (85-81)
Δεύτερη σερί ήττα για τον Προμηθέα στο EuroCup, με την Γκραν Κανάρια να επικρατεί με 85-81 των Πατρινών στο «Δημήτρης Τόφαλος».
Τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον Β’ όμιλο του EuroCup, υπέστη ο Προμηθέας Πατρών. Οι Αχαιοί «έπεσαν» με το τελικό 81-85 από την Γρκαν Κανάρια στο «Δ. Τόφαλος», με τους Ισπανούς να βελτιώνουν το ρεκόρ τους σε 1-1.
Ένα «νεκρό» σε άμυνα και επίθεση δίλεπτο, στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα, έκρινε την τύχη του Προμηθέα, πετώντας στον κάδο των απορριμμάτων την πειστική εμφάνιση των Αχαιών στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.
Η ομάδα του Λουίς Κασιμίρο βρέθηκε στο 35΄ στο +4 (77-73), μετά από τρίποντο του Ρέι. Ωστόσο, στα λεπτά που ακολούθησαν, τα λάθη είχαν την… τιμητική τους, η επίθεση του Προμηθέα «έσβησε» και με τους Ισπανούς να εκτελούν από μέση και μακρινή απόσταση διαμορφώθηκε το εις βάρος του 77-81 στο 37΄.
Με νέο τρίποντο του Ρέι οι Αχαιοί προσπάθησαν να επιστρέψουν (80-81), αλλά η άμυνα της Γκραν Κανάρια είχε τον πρώτο λόγο, υποχρεώνοντας την ελληνική ομάδα στην ήττα στα… σημεία.
Σπουδαία εμφάνιση από τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους (6/8 τρίποντα), ενώ από τους Νικητές ξεχώρισαν οι Ντίλαν Ένις (20π.) και Τζον Σούρνα (17π.,11ρ.).
Τα δεκάλεπτα: 25-25, 44-49, 66-66, 81-85
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Ρέι 13 (3), Σβαρτς 3 (1), Γκραντ 12, Γκάντι 2, Χαντ 4, Αγραβάνης 7 (1), Γκίκας 5 (1), Ρογκαβόπουλος 21 (6), Μάιλς 14 (4), Μπαζινας.
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: Κράμερ 4, Ιλ. Ντιόπ 7 (1), Αλμπισί 10 (2), Σάλβο 5 (1), Σλότερ 9 (1), Μπρουσίνο 3 (1), Πιστοβι 10, Σούρνα 17 (2), Κ. Ντιόπ, Ένις 20 (5).
- Ο Κάρλικ Τζόουνς αποτελεί προτεραιότητα για την Παρτιζάν
- Υποκλοπές: μια υπόθεση που γράφει παντού κυβέρνηση και Γρηγόρης Δημητριάδης με δικαστική βούλα
- Η σκανδαλώδης υπόθεση που μπορεί να κρύβεται πίσω από τη συνεργασία της Zara με τον John Galliano
- Ατύχημα στον δρόμο; Πώς να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου, χωρίς τηλέφωνα και αναμονές
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Έκρηξη στο νυχτερινό κέντρο που θα εμφανιστεί στη Λευκωσία
- Κομβικό παιχνίδι στη Βαλένθια για το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, «τελικός» με την Ντουμπάι για τον Παναθηναϊκό


