Αυστρία – Ορκίστηκε ο νέος καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ
Ο νέος συντηρητικός ηγέτης, ηλικίας 52 ετών, ορκίστηκε ενώπιον του προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, στο μέγαρο Χόφμπουργκ, στη Βιέννη.
Ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ορκίστηκε σήμερα καγκελάριος στην Αυστρία, δύο ημέρες μετά την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς, που αποτελεί αντικείμενο έρευνας για διαφθορά.
Ο νέος συντηρητικός ηγέτης, ηλικίας 52 ετών, ορκίστηκε λίγο μετά τις 14:00 ώρα Ελλάδας ενώπιον του προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, στο μέγαρο Χόφμπουργκ, στη Βιέννη.
Υποψίες ότι χρησιμοποίησε δημόσια κονδύλια για ευνοϊκή κάλυψη απο ΜΜΕ
O Σεμπάστιαν Κουρτς μπήκε στο στόχαστρο έρευνας για διαφθορά με τα γερμανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως τον βαρύνουν υποψίες ότι στο παρελθόν χρησιμοποίησε δημόσια κονδύλια για να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη από ΜΜΕ.
«Ο Σεμπάστιαν Κουρτς και άλλοι εννέα ύποπτοι, καθώς και τρεις οργανισμοί» βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για διάφορες αξιόποινες πράξεις στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, ανακοίνωσε η εισαγγελία διαφθοράς έπειτα από σειρά εφόδων πριλ λίγες ημέρες.
Οι έφοδοι έγιναν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Οικονομικών, στα κεντρικά γραφεία του συντηρητικού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ÖVP), στην έδρα μέσου ενημέρωσης και σε κατοικίες διαφόρων πολύ στενών συνεργατών του επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης.
Μεταξύ του 2016 και του 2018, «πόροι του υπουργείου χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό συμφέρον», σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι οποίοι βασίζουν την κατηγορία αυτή σε SMS που περιήλθαν στην κατοχή τους.
Την περίοδο εκείνη ο Σεμπάστιαν Κουρτς δεν ήταν καγκελάριος, ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών.
- Κολομβία: Δύο σωματοφύλακες γερουσιαστή σκοτώνονται σε ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του
- Μαρόκο: Πάνω από 140.000 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών
- Ιράν: Ο Λευκός Οίκος υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ έχει «πολλές επιλογές» στη διάθεσή του «πέρα από τη διπλωματία»
- Λούκα Κατσέλη: Σημαντική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών
- Ιράν: Στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα θυσιαστεί ο ιρανικός λαός, φοβάται ο Τζαφάρ Παναχί
- Τζέφρι Επσταϊν – Νορβηγία: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιάγκλαντ

