Η ελβετική κυβέρνηση δίνει ένα κουπόνι-έκπληξη σε όσους πείσουν τους συμπολίτες τους
Κάθε πολίτης που τώρα εμβολιάζεται θα δηλώνει το πρόσωπο που τον έπεισε να εμβολιαστεί, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, και το άτομο αυτό θα λαμβάνει κουπόνι δώρου αξίας 50 ελβετικών φράγκων (περίπου 46 ευρώ) για τη βοήθειά του.
Η Ελβετία προσφέρει κουπόνια δώρου σε όσους πείσουν συμπολίτες τους να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αυξηθεί το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα.
Κάθε πολίτης που τώρα εμβολιάζεται θα δηλώνει το πρόσωπο που τον έπεισε να εμβολιαστεί, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, και το άτομο αυτό θα λαμβάνει κουπόνι δώρου αξίας 50 ελβετικών φράγκων (περίπου 46 ευρώ) για τη βοήθειά του.
Οι τοπικές αρχές θα αποφασίσουν εάν το κουπόνι αυτό θα μπορεί να εξαργυρωθεί, για παράδειγμα, στους κινηματογράφους ή τα εστιατόρια.
«Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει να πείσει έναν φίλο, ένα γείτονα, ένα συνάδελφο ή ένα μέλος της οικογένειάς του για τα οφέλη του εμβολιασμού», ανέφερε η κυβέρνηση. «Η συνεργασία του πληθυσμού θα πρέπει να ανταμείβεται».
Η Ελβετία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη δυτική Ευρώπη, με μόνο το 58% του πληθυσμού των 8,7 εκατ. κατοίκων να είναι πλήρως εμβολιασμένο.
Η χώρα έχει λάβει 11,9 εκατ. δόσεις εμβολίων έως τώρα και έχει χορηγήσει 10,4 εκατ. δόσεις. Ομάδες αντιεμβολιαστών έχουν πραγματοποιήσει πολλές διαδηλώσεις κατά του προγράμματος ανοσοποίησης.
Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 μειώνεται στην Ελβετία, η κυβέρνηση είπε ότι η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας παραμένει δύσκολη.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεδομένου του υψηλού αριθμού των ανεμβολίαστων πολιτών και του ιδιαιτέρως μεταδοτικού στελέχους Δέλτα, συνεχίζει να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ενός ακόμα κύματος μολύνσεων κατά τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα, το οποίο θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στα νοσοκομεία.
Η κυβέρνηση, που θα δαπανήσει 150 εκατ. φράγκα για την εκστρατεία αυτή, σχεδιάζει μια εβδομάδα εθνικού εμβολιασμού, με 170 κινητά εμβολιαστικά κέντρα.
Η Ελβετία και το γειτονικό πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν έχουν ανακοινώσει πάνω από 840.000 κρούσματα Covid-19, με 10.713 θανάτους.
- Ρεάλ και Σίτι: Οι απόλυτοι οικονομικοί κυρίαρχοι του ποδοσφαίρου
- Οι ηγέτες της AI στο εξώφυλλο του TIME – Η τεχνολογία που σφράγισε το 2025
- Οι «Enhanced Games» προκαλούν νέο σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό!
- Πηγές ΠΑΣΟΚ: Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο «Φραπές» επικαλούμενος «το δικαίωμα της σιωπής»
- Καλάμπρια: «Στόχος μου να κατακτήσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό»
- Inflammaging: Η σιωπηλή διαδικασία που «κλέβει» την νέοτητά μας




