
Σεισμός στην Κρήτη – «Ήταν ισχυρή σεισμική δόνηση και είχε μεγάλη διάρκεια» – Τι είπε ο δήμαρχος Ηρακλείου
Τι είπε ο δήμαρχος Ηρακλείου για την ισχυρή δόνηση
Για τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
Ο κ. Λαμπρινός, ανέφερε μιλώντας στο OPEN ότι «ήταν ισχυρή σεισμική δόνηση και είχε μεγάλη διάρκεια. (…) Υπήρξε ανησυχία, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε αναφορές για υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες κανενός. Στα περισσότερα σχολεία τα παιδιά βγήκαν στις αυλές των σχολείων».
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Άρβης.
Το εστιακό βάθος της ισχυρής δόνησης ήταν 10 χιλιόμετρα. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και έχουν βγει στους δρόμους υπό το φόβο νέας σεισμικής δόνησης.
Αρκετές είναι πάντως οι υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες.
- Έρευνα: Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στην κίνηση και την ψυχική υγεία;
- Ελλιπής ο εμβολιασμός ενηλίκων – Αγνοούν τους κινδύνους και την ανάγκη εμβολιασμού οι Έλληνες
- Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- Γιατί μια μούμια να κρύβει μέσα της απόσπασμα της «Ιλιάδας»;
- Αυτή είναι η μια λέξη που μας καταπιέζει
- Χανταϊός: Εμβόλιο μέσα σε 100 ημέρες!







