Περισσότεροι από 1.417.000 φορολογούμενοι για τους οποίους έχει προκύψει κατά τη φετινή εκκαθάριση των δηλώσεων πιστωτικό εκκαθαριστικό και περιμένουν να λάβουν επιστροφή φόρου συνολικού ύψους 396,2 εκατ. ευρώ από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, είναι πολύ πιθανόν τις επόμενες ημέρες να διαπιστώσουν ότι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ μετά από τη διαδικασία συμψηφισμού που έχει ήδη ξεκινήσει.
Η μέση επιστροφή φόρου των 1.417.οοο πολιτών είναι 396€, ενώ ο μέσος ΕΝΦΙΑ για 6.155.209 ιδιοκτήτες είναι 340€.
Την ίδια στιγμή, 1.024.800 ιδιοκτήτες έχουν ΕΝΦΙΑ κάτω από 1 € και έτσι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν.
Το υπουργείο Οικονομικώn ξεκίνησε την διαδικασία συμψηφισμού επιστροφών με οφειλές.
Μάλιστα, έως την Τρίτη 28/9 αναμένεται η ολοκλήρωση συμψηφισμών – επιστροφών με ΕΝΦΙΑ.
Εάν η επιστροφή φόρου είναι μεγαλύτερη από τον ΕΝΦΙΑ, ο φορολογούμενος θα λάβει την θετική διαφορά στον λογαριασμό του. Πρόϋπόθεση είναι η δήλωση λογαριασμού στο Taxisnet.
Σε περίπτωση που ο φόρος ΕΝΦΙΑ είναι υψηλότερος από ποσό επιστροφής, ο φορολογούμενος θα πρέπει να καταβάλλει το υπόλοιπο της οφειλής.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.