Ερντογάν – Το… παράπονο μετά την «πόρτα» από τον Μπάιντεν – «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο»
«Ως δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Κι αφού δεν είμαστε στο σημείο που είμαστε, θα πρέπει να το λέμε»
Έξω φρενών με τον Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την… «πόρτα» που δέχθηκε στη Νέα Υόρκη.
Ο τούρκος πρόεδρος δεν κατάφερε να συναντήσει τον αμερικανό ομόλογό του στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και εξαπέλυσε νέα πυρά κατά των ΗΠΑ κατηγορώντας τες ότι «στηρίζουν τρομοκράτες πέραν του επιτρεπτού, και τους στηρίζουν με όπλα με πυρομαχικά, αντί να τους καταπολεμούν» εννοώντας το ΡΚΚ και τους Κούρδους της Βόρειας Συρίας.
«Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο»
Σε ό,τι αφορά την… απόρριψη από τον Μπάιντεν ο Ερντογάν παραπονέθηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες μετά την προσευχή της Παρασκευής πως «εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω βιώσει τέτοια κατάσταση με κανέναν ηγέτη των ΗΠΑ. Δυστυχώς είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση» ανέφερε.
«Ως δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Κι αφού δεν είμαστε στο σημείο που είμαστε, θα πρέπει να το λέμε» σημείωσε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.
Επανέλαβε, δε, ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας τις επόμενες μέρες.
Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Τουρκίας απειλούσε ότι θα αγοράσει «από αλλού» μαχητικά αντί των F-35 και ότι δεν υπαναχωρεί στο αντιπυραυλικό σύστημα S-400.
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται με συναρπαστικές προσφορές
- Αντίο Τουβαλού: Η πρώτη χώρα που εκκενώνεται λόγω κλιματικής αλλαγής
- Φινλανδία: Έφηβος έβαλε φωτιά στο γήπεδο της ομάδας του μετά τον υποβιβασμό της! (vid)
- Το υπόμνημα που κατάθεσε ο «κουμπάρος» εξ’ αποστάσεως του Μητσοτάκη, Φραπές στην εξεταστική που πήγε για να μην απαντήσει
- Δεκαοκτώ παιδιά σε 11 οικογένειες έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα με το σπέρμα του Δανού δότη
- Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης τίμησε όσους στάθηκαν δίπλα σε εκείνους που τους χρειάζονταν



