ΕΚΤ – Οι τράπεζες της Νότιας Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο από την κλιματική αλλαγή
Σύμφωνα με μελέτη της ΕΚΤ, η πιθανότητα μη αποπληρωμής τραπεζικών δανείων θα αυξανόταν κατά 7% τα επόμενα 30 χρόνια, στην περίπτωση που δεν γινόταν τίποτα για να μετριαστεί η κλιματική αλλαγή
Οι τράπεζες στη Νότια Ευρώπη αναμένεται να είναι αυτές που θα υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα, αν η κλιματική αλλαγή δεν μετριαστεί, καθώς οι πελάτες τους είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε κινδύνους φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Η ΕΚΤ έκανε προσομοιώσεις σε περισσότερες από 1.600 τράπεζες της Ευρωζώνης, για να διαπιστώσει πώς θα ανταπεξέρχονταν στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, όπως στις φυσικές καταστροφές και την καθιέρωση πολιτικών που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η πιθανότητα μη αποπληρωμής τραπεζικών δανείων θα αυξανόταν κατά 7% τα επόμενα 30 χρόνια, στην περίπτωση που δεν γινόταν τίποτα για να μετριαστεί η κλιματική αλλαγή (hot house scenario).
Ωστόσο, η αύξηση αυτή θα ήταν σχεδόν διπλάσια για τέσσερις χώρες, τις οποίες δεν αναφέρει ονομαστικά η ΕΚΤ, αλλά ένα διάγραμμα της έκθεσης δείχνει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Μάλτα έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εταιρειών, που είναι εκτεθειμένες σε κινδύνους φυσικών καταστροφών λόγω της κλιματικής αλλαγής.
- Όλγα Κεφαλογιάννη: Οι οικογενειακές υποθέσεις, ιδίως όταν αφορούν ανήλικα παιδιά, δεν προσφέρονται για εκβιασμούς ή πολιτική εκμετάλλευση
- Ο Μουρίνιο άρχισε τα όργανα για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης
- «Δεν ξέρω τι εννοούσα» – Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ διαλύει τις φήμες σχετικά με την αμφιφυλόφιλη σεξουαλικότητά του
- Ισπανία: Τα αίτια που προκάλεσαν τη σιδηροδρομική τραγωδία – Τι έδειξε το πρώτο πόρισμα
- Καφές: Η Βραζιλία ζητά διευκρινίσεις για τον δασμό 50% των ΗΠΑ στον στιγμιαίο καφέ
- Γαλλία: Οι αρχές απαγόρευσαν αντιμεταναστευτική συγκέντρωση Βρετανών ακροδεξιών






