Μπόρις Τζόνσον – Θρηνεί για τη μητέρα του που πέθανε «ξαφνικά»
Η Σάρλοτ Τζόνσον Ουάχλ, μητέρα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ήταν επαγγελματίας ζωγράφος και πέθανε στα 79 της χρόνια.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θρηνεί την απώλεια της μητέρας του, Σάρλοτ Τζόνσον Ουάχλ, η οποία πέθανε χθες Δευτέρα σε ηλικία 79 ετών, ανέφερε η εφημερίδα Telegraph.
Η «ανώτερη αρχή»
Επαγγελματίας ζωγράφος η Σάρλοτ Τζόνσον Ουάχλ πέθανε «ξαφνικά και ειρηνικά» σε νοσοκομείο του Λονδίνου, τόνισε η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη μέλη της οικογένειάς της.
Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο. Δεν ήταν άμεσα εφικτή η επικοινωνία με εκπροσώπους της οικογένειας.
Ο Τζόνσον είχε περιγράψει τη μητέρα του ως την «ανώτερη αρχή» στην οικογένεια κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος το 2019.
«Θα παραθέσω τη φράση της ανώτερης αρχής στην οικογένειά μου – της μητέρας μου – και παρεμπιπτόντως για όσους ψάχνουν εναγωνίως διαιρέσεις εντός της οικογένειάς μου σε θέματα για την ΕΕ, θέλω να ξέρετε ότι έχω κρατημένο τον άσο στο μανίκι μου, η μητέρα μου ψήφισε «Εξοδο» από την ΕΕ», είπε τότε ο Τζόνσον.
Διαγνώστηκε με Πάρκινσον
Σύμφωνα με την Telegraph, η Τζόνσον Γουάλ διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον σε ηλικία 40 ετών.
«Προσπαθώ να ζωγραφίζω κάθε μέρα αν μπορώ, παρότι πρέπει να πηγαίνω συχνά στο νοσοκομείο.
Εξακολουθώ να μπορώ να ζωγραφίζω, αν και το χέρι μου κάνει ξαφνικά μια κίνηση που είναι εντελώς ακούσια και αυτό με κάνει σχεδόν να κλαίω» είχε πει η Τζόνσον Γουάλ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα το 2008.
Πηγή: ΑΠΕ
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
